Због афирмације ватерпола  у региону, Јадран домаћин у Требињу

фото: Радио Требиње

Изградњом зимског базена, Требиње постаје центар ватерполо дешавања  у региону. У сарадњи са ВК Јадран  од 9. до 11. децембра биће одржан турнир Олимпијских нада  за пионире (играчи рођени 2011. године и млађи).

Управа црногорског првака је одлучила да у циљу популаруизације ватерпола у региону турнир мјесто у Херцег Новом,  буде одржан у Требињу.  Технички организатор ове спортске манифестације је  Јавна установа  „Базени Требиње“. Састанак на којем су прецизирани детаљи  одржан је  данас у Требињу.  На турниру Олимпијских нада  за пионире  учествоваће 12 екипа из: Црне Горе, Хрватске, Србије и БиХ. Из Херцег Новог то су Јадран и Младост (Бијела).

На састанку у Требињу  Милош Мрачевић директор Јадрана   је нагласио да су у Јадрану дошли на идеју  да са спортским пријатељима из Требиња први пут организују  турнир на затвореном базену у овом граду.

-На турниру ће да учествује 12 екипа из региона. Поред Требиња и Херцег Новог стижу нам спортски пријатељи из Крагујевца, Подгорице, Никшића, Будве, Котора, Корчуле,  и двије екипе из Сплита. Сигуран сам да ће од петка до недјеље, у 36 утакмица сви љубитељи ватерпола у Требињу уживати. Велико хвала Граду Требињу што су на ову идеју позитивно реаговали и надам се да ће ово бити добар почетак сарадње наших клубова, као и промоције овог спорта, сада када Требиње има овај предиван објекат“, истакао је Мрачевић.

Састанку је присуствовао и Владимир Гојковић, селектор Ватерполо репрезентације Црне Горе који познаје   одличне  услове за рад на затвореном базену, јер је три пута био са сениорском репрезентацијом.

-Овај турнир је одлична прилика да се промовише ватерполо у Требињу. Поред тренинга који су почели на затвореном базену, организујемо и турнир, што ће сигурно заинтересовати дјецу да се почну бавити ватерполом , казао је Гојковић.

Бојан Окука, директор ЈУ „Базени“ је рекао да је овај турнир изузетно важан за афирмацију  и развој ватерпола у Требињу, али и за туристичку промоцију  града.

-Ватерполо клуб „Леотар“ први пут ће  да наступа на оваквом    турниру Олимпијских нада  и позвао љубитеље ватерпола у Требињу да уживају и  подрже   младе ватерполисте Леотара узраста од 11 . година  и млађе“,

Свечано отварање турнира је предвиђено  у петак, 9. децембра са почетком у 9 часова.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here