Отворене Друге регионалне спортске игре за ОСИ – Уједињен регион у Херцег Новом

У организацији Јавне установе Дневни центар Херцег Нови данас су у Спортском центру у Игалу почеле Друге регионалне спортске игре за дјецу, омладину и старије особе са инвалидитетом, које су окупиле 24 екипе из дневних центара из Црне Горе и региона.

Ове године значајно је више учесника него претходне године, казао је организатор рада у Дневном центру, Петар Ковачевић:

-Прошле године је било 16 екипа, тако да је ове године направљен један велики помак. Присутне су готово све екипе из дневних центара Црне Горе. Из региона имамо шест екипа и то двије из Бања Луке, из Новог Сада, екипу из Сарајева, Мостара и Дубровника.  Учествује преко 150 такмичара, који ће се надметати у четири дисциплине – трчање на 50 и 100 метара, бацање медицинке, скок у даљ и стони тенис, објашњава Ковачевић.

Отварајући Друге регионалне спортске игре потпредсједник Општине Милош Коњевић казао је да је срећан што је такмичење окупило 24 екипе и да је Општина Херцег Нови, као и до сада, спремна да буде подршка и ослонац за овакве и сличне пројекте.

-Пред вама су два дана такмичења али прије свега дружења и склапања нових пријатељстава. То је прије свега циљ оваквих окупљања. Надам се да ћете имати прилику да видите макар дио нашег лијепог Херцег Новог који је ове године носилац значајног признања – Европски град спорта. Том признању доприносите и ви учешћем у овим играма и доласком у Херцег Нови.  Поносни смо на преко 150 учесника и веома захвални домаћинима што су организовали овакву спортску манифестацију. Знамо да сте уложили доста труда, ентузијазма и љубави према дјеци и свом занимању. Погледајте ваш успјех, ујединили сте регион у Херцег Новом, казао је Коњевић.

Такмичаре је поздравио и прослављени параолимпијац Милош Спаић.

-Ово је показатељ да су особе са инвалидитетом равноправни чланови друштва, што је наша мисија генерално и на спортском, политичком и друштвеном нивоу. Ово је показатељ и  да су особе са инвалидитетом вриједни као и сви други и драго ми је да је оволики број екипа стигао у Херцег Нови, казао је Спаић.

Директорица Дневног центра Драгица Косић пожељела је учесницима угодан боравак у Херцег Новом и успјешно такмичење и захвалила Општини Херцег Нови и свим спонзорима на подршци.

Како је раније најављено, такмичење ће трајати два дана, на више локација у граду.  На стадиону ФК Игало биће организовано трчање на 50 и 100 метара, у Спорском центру такмичење у бацању медицинки и стоном тенису и Полино арени у скок у даљ и бацању медицинки.

У оквиру отварања припремљен је културно забавни програм у којем су учествовали ученици Музичке школе, Мажорет клуб „Лили“ и КСЦ Диано.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here