„Open Air Cinema“ најављује 35. Фестивал филма у Херцег Новом

Овогодишње, 35. издање Филмског фестивала Херцег Нови – Монтенегро филм фестивала биће најављено предстојећег викенда програмом „Open Air Cinema“, у оквиру којег ће на плажи „Жало“ и у парку “Боке” бити приказана четири култна остварења, добитници Златне мимозе на новској смотри филма.

Програм који представља својеврсно загријавање за недјељу филма у Херцег Новом биће организован у сарадњи Филмског фестивала и Туристичке организације Херцег Нови.

На репертоару су четири остварења која су претходних година награђена Златном мимозом за најбољи филм на херцегновском фестивалу. У суботу, 20. августа од 21 сат на плажи „Жало“ биће приказани филмови „Ми нисмо анђели“ Срђана Драгојевића и „Бог постоји, име му је Петрунија“ Теоне Стругар Митевске. Дан касније, односно 21. августа у парку хотела „Бока“ такође од 21 публика ће имати прилику да погледа остварење Живка Николића „У име народа“ и филм Зринка Огресте „С оне стране“.

Организатори наглашавају да су све пројекције су бесплатне.

Фестивал филма у Херцег Новом отвориће у понедељак, 22. августа на Канли кули глумица Весна Пећанац, добитница награде за животно дјело. Почетак церемоније заказан је за 20 часова, након чега, три дана након свјетске премијере, бити приказан нови филм реномираног редитеља Пјера Жалице, „Празник рада“, а потом и остварење Соње Тарокић,  „Зборница“.

Јубиларно издање фестивала под слоганом „Ми смо дјеца филма“ доноси од 22. до 28. августа више од 80 пројекција у оквиру пет селекција и пратећег програма, на пет локација у Херцег Новом.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here