Већи број ноћења у односу на прошлу годину

Фото: архива РТХН

Током протекла два мјесца у Херцег Новом забиљежен је већи број туриста за 2,9 % у односу на прошлу годину, а како показују подаци гости дуже остају у нашем граду.

Према ријечима секретара за туризам, инвестиције и економски развој Ненада Витомировића сезона је успјешна:

-Примјетан је пад гостију у смјештају за домаћинства, а знатно повећање у хотелима. Тај тренд се наставља. Јуче имамо податак 18, 5% већи број гостију у хотелима у јуну и јулу, а на јучерашњи дан 25 % у односу на прошлу годину. Повећава се број гостију у хотелима и гости дуже остају у Херцег Новом, па је у јуну и јулу остварено 9,3 % више ноћења, што говори да је сезона успјешна.  За разлику од других градова ХН биљежи и добру посјету гостију из Русије, казао је Витомировић.

Премда је Влада ЦГ донијела стратегију развоја туризма, по мишљењу Витоморивоића, Херцег Новом који једини има развијен  здравствени туризам, није посвећено довољно пажње. Најављује да ће секретаријат покрениути израду  стратешког плана развоја туризма у Општини ХН. Како истиче Витомировић, Херцег Нови можда има највећи капацитет и потенцијал за развој различитих врста туризма. Опширније погледајте у видеу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here