Млади из Херцег Новог на Еко кампу на Голији

Mлади из нашег града, њих петоро, учесници су Еко кампа који је почео 18. и трајаће до 21. августа на планини Голија. Они ће имати прилику да учествују у промоцији волонтеризма и активизма младих, здравих стилова живота и важности заштите животне средине.

Учешће младих Новљана организовано је у сарадњи и уз подршку Секретаријата за културу и образовање Општине Херцег Нови и Канцеларије за младе Општине Ивањица.

Сарадња Секретаријата и Канцеларије успостављена је у оквиру реализације Локалног акционог плана за младе Општине Херцег Нови, који подразумијева, између осталог, повезивање са канцеларијама и омладинским организацијама из Црне Горе и региона.
Учешће ђака из Херцег Новог на Еко кампу на Голији договорен је на састанку представника Секретаријата и Канцеларије почетком јуна, ове године. Том приликом, секретарка за културу и образовање, Ана Замбелић Пиштало и координатор Канцеларије за младе и члан Националне асоцијације канцеларија за младе у Србији, Иван Стаменић, поручили су да заједнички рад, размјена добрих пракси и искустава засигурно могу допринијети развоју локалних омладинских политика, те у крајњем утицати на побољшање квалитета живота младих људи и обогаћивање њихових искустава.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here