Од следећег мјесеца наставак интензивних активности на санацији путне инфраструктуре

Више дионица и путева у насељима Гомила, Пријевор, Мојдеж, Ратишевина и Сушћепан биће асфалтирано током наредне године, а већ следећег мјесеца ће почети радови у Игалу и на Савини: санација тротоара у улици Пете црногорске бригаде, санација и асфалтирање улице Сава Илића, те санација улице Браће Гракалића. Циљ је, како је више пута до сада истицано, улагати у развој ширег градског али и приградског дијела као и залеђа.

Потпредсједник Општине Херцег Нови, Милош Коњевић и директор Агенције за изградњу и развој града, Александар Ковачевић, обишли су јуче више локација на којима ће током следеће године бити изведени асфалтерски и бетонски радови на путној инфраструктури.

Потпредсједник Општине Херцег Нови Милош Коњевић истиче да је приоритет ликалне самоуправе побољшање инфраструктуре у свим дјеловима града.

-Обезбиједити квалитетну инфраструктуру, санацијом или реконструкцијом, представља веома важан предуслов за развој свих дјелова наше општине, а самим тим и побољшања услова живота грађана. План је да се током следеће године изведу радови на више локација, међу којима су дио пута Сушћепан – Ратишевина, Прва сушћепанска улица, пут до села Андрићи,  Виноградска улица у Суторини, стари пут за Дубровник, пут за Пријевор и према цркви Свете Госпође, пут у Бајковини, два крака у Требињској улици, као и санација пута у насељу Беци. У сарадњи са мјесним заједницима и грађанима ћемо засигурно реализовати још пројеката санације локалних путева. Приоритет локалне самоуправе остаје побољшање инфраструктуре, поручио је потпредсједник Коњевић током јучерашњег теренског обиласка и подсјетио да је у току и асфалтирање дионице од Поробића до филтер станице у Мојдежу.

Већ наредног мјесеца започеће санација тротоара у улици Пете црногорске бригаде, санација и асфалтирање улице Сава Илића, те санација улице Браће Гракалића на Савини.

Подсјећамо, недавно је звршено 2km пута који повезује Мокрине и Мојдеж, након што је асфалтирано 900 на Мокринама и 215m у Поробићима, док је остатак бетониран прошле године. Предвиђено је да наредне године посао буде настављен реконструкцијом пута кроз доњи мокрињски крај.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here