Љето 2023: Сервисне информације

Мало до умјерено облачно са дужим сунчаним интервалима. Ујутру на сјеверу по котлинама магла, крајем дана и током ноћи у већем дијелу земље повећање облачности. Вјетар слаб до умјерен, промјењивог смјера. Највиша дневна температура ваздуха од 22 до 32 степена.

АУТО МОТО САВЕЗ

Саобраћа се по углавном сувим коловозима. На дионицама које пролазе кроз усјеке могућа је појава ситнијих одрона, а на путевима гдје се изводе радови измијењен је режим вожње. Савјетује се опрезна вожња, уз поштовање правила саобраћаја. Од данас до 24. септермбра у тунелу Созина ће од поноћи до 5:00 сати ујутру бити промјенјен режим саобраћаја са двосмјерног на једносмјерни на мјесту извођења истражних радова на бетонској облози. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 14 саобраћајних незгода у којима су двије особе нажалост погинуле, 12 особа је задобило теже повреде, а 20 особа лаке повреде.

ОБУСТАВА САОБРАЋАЈА

Ради несметаног и безбједног извођења радова на санацији клизишта у Зеленици,  до четвртка у 8:00 сати је забрањен саобраћај за сва возила у Соколовачкој улици, од броја 44. до бившег војног објекта у тој улици.

АВИО САОБРАЋАЈ

Из Подгорице је данас планиран 21 лет, а пет их је за Београд. Први „Аir Montenegro“ био је у 7:30,следећи је у 20:50, а компаније „Аir Serbia“ су у 8:35, 15:20 и у 22:10.  Три лета су за Истанбул, два за Беч, а остали су за: Рим, Каиро, Љубљану, Варшаву,  Сабиху Гокен и Цирих. Из Тивта је планирано 15 летова, а пет их је за Београд; „Аir Montenegro“ у 8:00 и у 16:10, а „Аir Serbia“ у 11:50, 15:20 и у 18:30. По два лета су за Таљин и за Истанбул, а остали су за: Лондон, Беч, Тел Авив, Манчестер, Хелсинки и Виљнус.

ЖЕЉЕЗНИЧКИ САОБРАЋАЈ

Брзи воз из Београда касни сат и 5 минута и на Жељезничкој станици у Бару га очекују око 8:30. Полазак из Бара за Београд је у 19:00 сати, локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно.

АУТОБУСКИ САОБРАЋАЈ

Аутобуски саобраћај одвија се редовно. Јутрос су у наш град први стигли „Viena tour“ из Модриче и „Божур“ из Београда и са Пала, а следеће очекују: „Транс-југ“ из Београда, „Ленс“ из Новог Сада, „Jadran line“ из Крагујевца, „Royal travel“ из Ниша, „Blue line“ и „Јадран експрес“ из Суботице и „Royal travel“ из Београда. У 7:00 сати је кренуо „Ozlem tours“ за Београд, у 8:10 ће „Croatia bus“ за Дубровник и Сплит, у 8:35 „Центротранс“ за Требиње, Мостар и Сарајево, у 9:30 „Божур“, па у у 11:00 „Јадран експрес“ за Дубровник, а у 12:10 „Југопревоз“ за Требиње.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here