Возачу аутобуса на терет се ставља тешко дјело против безбједности саобраћаја

Фото: Радио телевизија Херцег Нови

На магистралном путу Цетиње – Будва, у мјесту Обзовица, јуче око 12:10 часова догодила се саобраћајна незгода – излијетање возила са коловоза, у којој је учествовао возач Н.С. (36) из Никшића који је управљао аутобусом марке „Мерцедес“ никшићких регистарских ознака, власништво „Паповић превоз“.

У овој саобраћајној незгоди смртно су страдали – мушко лице код којег је прегледом у џепу пронађен пасош на име А.Н.Д. (66) из Велике Британије, као и А.Б. (19) из Подгорице, саопштено је из Управе полиције.

Тешке тјелесне повреде задобили су Л.Б. (29) из Украјине, С.К. (20) из Подгорице, Н.О. (25) из Тивта и Л.Д.К. (72) и они су смјештени на ортопедском одељењу, док је Н.Ф. (72) из Будве задржана на грудној хирургији.

А.С. (33) из Украјине је задобио тешке тјелесне повреде и он је смјештен на интензивном одјељењу, док је Ј.Т.К. (64) из Велике Британије, која је такође задобила тешке тјелесне повреде, смјештена на конорарном одјељењу у Клиничком центру Црне Горе.

Возач Н.С. задобио је повреде о чијој се тежини дежурни љекар још увијек није изјаснио, већ је ово лице задржано на неурохируршком одјељењу Клиничког центра ради додатних провјера.

Лаке тјелесне повреде задобили су А.Ч. (22) из Будве, Т.Р. (22) из Републике Србије, В.Б. (48) из Русије, Д.Ј.Т. (19) из Пољске, Ј.Л. (19) из Пољске, И.Ф. (40) из Будве, С.К. (42) из Босне и Херцеговине, М.Ј. (68) из Украјине, Y.О. (22) из Украјине, А.М. (19) са Цетиња, К.Т. (38) из Јапана, М.Л. (25) из Енглеске, Е.Л.К. (73) из Шведске, Г.Т. (65) из Шведске, Н.М. (42) из Подгорице и С.В. (24) из Никшића.

Три путника нису задобила повреде.

До саобраћајне незгоде је највјероватније дошло на начин што је возач, крећући се поменутим аутобусом из правца Цетиња у правцу Будве, те доласком на критично мјесто, из за сада непознатих разлога, изгубио контролу над аутобусом и пробијајући заштитну ограду, слетио у провалију дубине око 20 метара.

На лице мјеста изашла је дежурна тужитељка у Основном државном тужилаштву у Цетињу која је са вјештаком саобраћајне струке и службеницима Одјељења безбједности Цетиње извршила увиђај, након чега је наложила да се од возача узме крв и урин на анализу на присуство алкохола и психоактивних супстанци, те да се аутобус дислоцира ради потребних вјештачења.

Увиђају су присуствовали и представници „ЦРНАГОРАПУТ“ секција Цетиње.

По налогу тужитељке возач Н.С. је лишен слободе због сумње да је извршио кривично дјело тешко дјело против безбједности саобраћаја и он се обезбјеђује од стране полицијских службеника у Клиничком центру Црне Горе, те ће у законском року бити приведен на даљу надлежност поступајућој тужитељки, саопштено је из Управе полиције.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here