Никола Асановић побједник МБАТ Поди – Херцег Нови

Фото: МБАТ Поди Херцег Нови

Подгоричанин Никола Асановић (3:45,077) остварио је данас најбоље вријеме у првој брдској трци за Шампионат Црне Горе у аутомобилизму, на МБАТ Поди – Херцег Нови 2022, пошто је у обје трке обарао рекорд стазе који је поставио јуче на званичном тренингу.

Асановић је у првој трци стазу од Пода до Каменог прешао за 1:53,289, а потом је у другој вожњи био још бржи и 1:51,788 и постаовио озбиљан задатак за све такмичаре и у сезонама које долазе.

Укупно друго вријеме након двије вожње остварио је Немања Кашћелан (4:20,830), који је за побједником заостао више од 35 секунди (35,753), док је треће вријеме са тачно секундом заостатка за другопласираним остварио Марко Даниловић (4:21,830).

Даниловић је након прве вожње имао боље вријеме, али је у другој трци Кашћелан надокнадио заостатак и освојио друго мјесто.

На премијерној МБАТ ове сезоне на Подима наступило је укупно 50 аутомобилиста из Црне Горе и региона. Нажалост, ове године су изостали су такмичари из Хрватске који су имали брдску трку за шампионат своје земље.

„У Херцег Новом већ неколико дана бораве представници ФИА Марио Валтер Олива и Матео Луцио, који су проматрали припреме за организацију трке и само такмичење. Представници ФИА изразили су своје задовољство укупном организацијом трке и оцијенили да су сама стаза и кривине веома квалитетне и атрактивне за вожњу“, наводи се у саопштењу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here