Ходочашће Светом Василију

Група Новљана и Новљанки у којој су: Николина Никита, Данка Ракочевић, Косто Желалић, Петар Драгојловић, Симо Велаш, Вјекослав Кулиновић и Божидар Дајовић, кренула је  јутрос у 7:00 пјешке ка манастиру Острог у сусрет празнику Светог Василија Чудотворца, који се обиљежава 12. маја.

Жеља им је да стигну до Острога, поклоне се моштима овог великог свеца, али и помоле за здравље породица  и братску љубав и слогу.

Ови млади ходочасници одмориће вечерас у црквеном дому у Драгаљу, одакле ће сутра ујутру наставити ка Никшићу. Након још једне паузе кренуће  ка светињи гдје ће се придружити осталим ходочасницима који на молитву Светом Василију долазе из разних крајева региона.

Српска православна црква слави празник Светог Василија Острошког, 12. маја, чије се мошти као велика светиња чувају у манастиру Острог, и мјесто су ходочашћа за вјернике свих религија.

Острошку испосницу са чудотворним моштима, у којој је за живота боравио свети Василије, посјећују и хришћани и муслимани подједнако вјерујући у њихову моћ исцјељења.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here