Захтјевна утакмица за Јадран у Требињу

Ватерполисти Јадрана сутра у Требињу, као домаћини, од 18 часова играју реванш сусрет осмине финала Еврокупа против одличне екипе Савоне која је друга у италијанском првенству. Савона има шест голова предности што је велики капитал јер је први сусрет 8. марта завршен побједом Богдана Ђурђића и саиграча 16:10.

-Очекује нас тешка утакмица, Савона је квалитетан ривал. Један је од главних фаворита за освајање Еврокупа. У овом периоду најтежа утакмица за моју екипу, рекао је тренер Петар Радановић.

Играчи Савоне играју са пуно ритма, а у завршници прве утакмице стекли су велику разлику, казао је Радановић.

-Екипу искусних интернационалаца предводи Богдан Ђурђић и од њега доста зависи њихова игра. Имају велику предност и сада у реваншу очекује нас (не)могућа мисија да покушамо постићи подвиг. Даћемо све од себе. Имамо добар тим, то ћемо показати и у Требињу али да ли ће бити довољно за пролаз остаје да видимо. Показали смо да можемо да играмо са њима јер у првој утакмици три четвртине смо били равноправни.  Најважније је да одиграмо према договору и уз максималан приступ верујем да можемо да изборимо добар резултат,  рекао је тренер Јадрана Петар Радановић пред данашњи полазак за Требиње.

Играч Василије Радовић поручио је да иду на побједу.

-Док има наде играћемо и покушати да истом мјером узвратимо одличној екипи из Италије. Сада у реваншу морамо много боље да одиграмо. Урадићемо све за добар резултат. Увидјели смо грешке у првој утакмици и вјерујем да ћемо успјети све да поправимо и да ће побједа доћи. Не знам да ли ће то бити шест разлике, али свакако идемо на побједу. Биће најважније да од почетка утакмице пронађемо наш ритам и да се искључиво фокусирамо на нашу игру, рекао је Радовић.

Меч између Јадрана и Савоне преносиће РТХН у сарадњи са РТЦГ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here