Наталија и Викторија трчале у знак сјећања на Драгољуба Ђуричића

Фото: Викторија и Наталија Самарџић

Двије Новљанке, тачније Зеленичанке, Викторија Самарџић и Наталија Преочанин Самарџић, данас су на традиционалној dm Женској трци која се одржава у организацији Београдског маратона, 7, 7 пређених километара посветиле нашем преминулом суграђанину, бубњару Драгољубу Ђуричићу.

Обучене у мајице са ликом нашег великог музичара њих двије су прешле стазу на Ади Циганлији шаљући поруку да Драгољуба никада неће заборавити.

Фото: Викторија и Наталија Самарџић и Дарко Хабуш, директор Београдског маратона

-Драгољуб је био душа Београдског маратона али и маратон је био душа његове душе. На овај начин одржавамо и његујемо сјећање на човјека који је давао годинама нову димензију тркама и био свима подршка.  Наш слоган је: „Ја то могу за Драгољуба Ђуричића”,  7,7 км и успјеле смо! Сваки наш корак је био у његовом ритму… Јер за њега вриједи прећи не 7 него 777 километара. Надам се да смо успјеле да заталасамо Београд овим скромним гестом и подстакнемо 23. априла 2023.године на Београдском маратону да нам се придруже сви који га нису и никад га неће заборавити, поручиле су мајка и ћерка Наталија и Викторија.

Традиционална dm Женска трка у организацији Београдског маратона, одржана је данас на Ади Циганлији под слоганом „Ја то могу!“. Више од 1.500 учесница, професионалних атлетичарки, рекреативки, особа са инвалидитетом, мама са бебама и трудница истрчале су или прошетале круг око језера, дужине 7,7 километара.

Фото: Београдски маратон

Прва у циљ је ушла Оливера Јевтић са временом 25 минута и 34 секунде, друго место освојила је Теодора Симовић са временом 25 минута и 58 секунди, а треће место припало је младој Саими Мурић која је у циљ ушла за 27 минута и 21 секунду.

Овај спортски догађај имао је за циљ промоцију значаја бављења физичком активношћу, посебно трчања и ходања за здравље женске популације као примарне превенције, али и добро дружење, јачање женске солидарности кроз активизам, подршку и мотивацију, навели су организатори такмичења.

1 COMMENT

  1. […] Ову иницијативу покренуле су Зеленичанке, Викторија и Наталија Самарџић, које су женску трку у септембру ове године прошле у мајицама са Ђуричићевим ликом и посветиле пређене километре сјећању на њега. https://rthn.co.me/natalija-i-viktorija-trcale-u-znak-sjecanja-na-dragoljuba-djuricica/ […]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here