Јадран славио против Новакија

Фото: ПВК Јадран

Очекивано данас у последњем петом колу “Ц” групе квалификација за Лигу шампиона Јадран је на Шкверу побједио словачку екипу Новаки  16:8 (4:3,6:0, 3:2 3:3) и заузео друго мјесто, иза Младости, па сада чека жреб за наредну рунду. Освајањем другог мјеста Новљани су обезбиједили  пролаз у други круг квалификација ЛШ.

Послије изједначене прве четвртине  све је ријешено у другој дионици  и после вођства 10:3 у другом полувремену Мартин Гардашћевић  и саиграчи су рутински привели утакмицу крају.

Стријелци за  Јадран,  су: Павел Халтурин  три,  Радживон Зизудин, Лазар Вукићевић, Давид Стевовић, Матеј Чарај и Џејк Мускет по два, Мартин Гардашевић, Матија Сладовић и Марко Бошковић по један погодак .

Пласман: Младост 12, Јадран 9 , Заибас 6, Енка и Новаки  по 1 бод.  Пласман у другу рунду квалификација, уз Јадран,  обезбиједили су Младост из Загреба и литвански Заибас. Енка и Новаки на евро сцени остају уновоформираном Челенџер купу.

 У другој рунди, учествоваће 16 екипа, које ће бити подељене у четири групе, а двије првопласиране ће стићи до бараж мечева. У жребу ће поред Новљана и Загрепчана, бити Приморац из Котора, Јадран из Сплита и Шабац.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here