Настављен поступак око раскида уговора о приватизацији болнице Мељине

Отварање стечаја у Мељине комплексу и промјена стечајног управника у болници Мељине разлози су због којих је јучерашње рочиште око раскида уговора о приватизацији ове болнице заказано након готово двогодишње паузе, поново одложено за половину марта, пише Побједа.

Заступници Мељине комплекса и болнице Мељине тражили су одлагање како би се упознали са предметом, будући да стечајни управници не посједују списе.

Овај поступак држава је покренула прије седам година, тражећи раскид уговора, између осталог, због нереализованих инвестиција на које се обавезао конзорцијум Инвест банке, Атлас банке, Атлас капа и Специјалне болнице за интерне болести ,,Свети Никола“, који је болницу 2009. године купио за 25 милиона еура и то обвезницама које је претходно Атлас група купила од државе за 35 центи. Приликом куповине комплекса Мељине рачуната им је номинална вриједност од по једног еура.

Раскид уговора иницирала је херцегновска општина указујући да компаније Душка Кнежевића нису испуниле уговорну обавезу која се односи на инвестирање 119 милиона еура. Поступак је у више наврата прекидан због стечајева уведених у готово сваку чланицу конзорцијума, а предмет је након одласка суткиње Милице Поповић у пензију, додијељен суткињи Радмили Перовић.

На снази је привремена мјера којом је забрањено располагање, отуђење и оптерећење имовине. Ово је само један од спорова који се води у вези вриједне имовине на херцегновској обали, а прошле године је Кнежевићев Атлас кап тужио Владу тражећи накнаду купопродајне цијене од 25 милиона и измаклу добит. Пред међународном арбитражом Кнежевић против Црне Горе води спор тежак пола милијарде.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here