Радници Института Игало најављују нови протест

Фото архив РТХН: Др Марија Обрадовић

Радници Института Игало, који нису примили двије зараде, поново ће протестом исказати своје незадовољство а користиће сва законом дозвољена средства да заштите своја права.  Сматрају да су сва обећања која су добили углавном  прекршена, а помоћ од 1. 200. 000 еура која је затражена није реализована. Све то, по ријечима предсједнице  Синдиката  др Марије Обрадовић, указује да радници те здравствено рехабилитационе установе више никоме нису битни. 

Данас је одржан састанак Извршног одбора Синдикалне организације, усаглашен је став о одржавању протеста за који чекају одобрење надлежних у ЦБ Херцег Нови.

Др Обрадовић каже и да је упитно  отварање Института, најављено за 30. јануар,  јер нема услова за то.

Радници се питају зашто отворити кућу која није према њима испоштовала основни услов а то је да им ријеши егзистенцијално питање.  Двије заостале плате  су по мишљњу др Обрадовић, показатељ дискриминације здравствених радника, али и свих у установи.

Подсјећа да је по одлуци Суда, чешко-црногорски конзорцијум и даље у поступку приватизације, па постоји бојазан да ће Институт бити продат за врло мали износ новца. 

-Сада је одједном све у реду и као једино решење је приватизација и то под овим условима, казала је др Обрадовић.

Истиче да Институт од државе не тражи бесповратну  већ помоћ  у кризном периоду да би кроз неки период оправдали тај новац.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here