НАСТАВАК УСПЈЕШНЕ ПРИМЈЕНЕ ПРОГРАМА „ЕВРОПА САД”

Имплементација програма „Европа сад” тече врло успјешно, констатовано је на 3. сједници Координационог тијела, којом је предсједавао министар економског развоја, мр Јаков Милатовић.

Он је казао  да Влада наставља да ради на бољем животном стандарду грађана и креирању повољног пословног амбијент, саопштено је из Владе Црне Горе.

– Успјешна реализација програма “Европа сад” не смије бити доведена у питање. Удруженим снагама пратимо спровођење ове реформе – поручио је Милатовић.

На сједници Координационог тијела представници Управе прихода и царина и Управе за инспекцијске послове презентовали су извјештаје о тренутној реализацији програма, као и пријављене неправилности и предузете кораке на њиховом отклањању.

Из Управе прихода и истичу да је евидентиран значајан прилив ИОППД образаца као резултат имплементације нових пореских закона, који ће допринијети прецизној евиденцији пореског дуга. Већ почетком марта за очекивати је свеобухватан извјештај о пореским обвезницима.

Заједничким снагама свих државних органа, као и стратешких партнера Уније послодаваца, два репрезентативна синдиката, Привредне коморе који су чланови Координационог тијела, констатовано је да се имплементација програма “Европа сад” реализује без потешкоћа. Како би се овај тренд наставио, Координационо тијело ће четврту сједницу одржати већ почетком марта, за када је предвиђено да надлежне институције припреме детаљан извјештај о реализацији Програма за прва два мјесеца.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here