НАГРАДЕ ЦОК-А ОШ „МИЛАН ВУКОВИЋ“

87

Петра Станојевић и Јана Ивовић, ученице трећег и петог разреда ОШ „Милан Вуковић“, обезбиједиле су својој школи награду побиједивши на ликовном конкурсу који је под називом „Играј за свој тим – Играј за своју школу“ организовао Црногорски олимпијски комитет. На адресу ЦОК-а пристигло је 600 радова од којих је 12 најбољих награђено. Приликом прославе Олимпијског дана одржана је и изложба ових радова, а представници ЦОК-а данас су били у ОШ „Милан Вуковић“.

Петра Станојевић чија је учитељица Јована Поповић, казала је да је цртала пливаче, гимнастичаре и кошаркаше.

-Била сам јако срећна када сам добила награду и другари су ми из разреда честитала, рекла је Петра.

Јана Ивовић је насликала пет олимпијских кругова и у њима пет спортова.

 -Нацртала сам за један дан. Била сам јако срећна када сам добила награду, казала је Јана која тренира гимнастику. Њен ментор је била Мила Мрачевић.

Наставник физичког Иван Ђорђевић казао је да је школа на основу награђених радова добила лопте, препоне, вијаче и још неке реквизите за физичко.

-Захваљујући награди унаприједићемо наставу физичког васпитања. У овој школи око 20 година није била нека већа инвестиција што се тиче реквизита, тако да је сваки нови добродошао. Сада за одвијање часова физичког имамо све што нам је потребно, казао је Ђорђевић.

Црногорски олимпијски комитет, поред редовних активности, настоји и да промовише значај бављења спортом, као и олимпијских начела у Црној Гори. Награде је уручио генерални секретар ЦОК-а Игор Вушуровић.

– Надам се да смо их мотивисали да и у наредном периоду буду активни, да буду уз спорт, јер ово је град спорта, град који има највећи број олимпијаца, општина за понос, и ми желимо да спортисти буду звијезде водиље будућим генерацијама, рекао је Вушуровић.

Опрему за потребе физичког васпитања (лопте, реквизите за вјежбање, вијаче, прескакаче и сл.) је обезбиједио Југопетрол АД, ЕКО бензинске станице, спонзор Олимпијског тима Црне Горе.
Уручењу награда присуствовали су и спортисти, пливачица Анђела Антуновић, као и ватерполисти Душан Матковић, Марко Петковић и Марко Мршић. Ово је уједно била и изузетна прилика да се дјеца могу упознати и дружити са спортистима који су учествовали на Олимпијским играма у Токију.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here