ЦРНА ГОРА ИМА ПОТЕНЦИЈАЛ ДА ПОСТАНЕ РАЗВИЈЕНА ДЕСТИНАЦИЈА ЗДРАВСТВЕНОГ ТУРИЗМА

186

Влада Црне Горе је на данашњој сједници усвојила Програм развоја здравственог туризма Црне Горе 2021-2023. године с Акционим планом и План припреме зимске туристичке сезоне 2021/2022. године, што представља јасан показатељ стратешки орјентисаног приступа за опоравак, али и додатни развој туризма код нас.

Како је саопштено из Министарства економског развоја, у Црној Гори постоји оквир за међусобну повезаност туризма, здравља и других области, како би држава била препозната као здравствено-туристичка дестинација са потенцијалом за подршку физичком и менталном здрављу. Природне љепоте, географска позиција, богата културно-историјска баштина и разноврсна понуда у дијелу превенције, стоматологије и естетске хирургије снажан су ресурс који ће допринијети остваривању овог циља.

Како би се у наредном периоду добили конкретни резултати осим поменутог Програма креиран је и Сажетак, као пратећи материјал документа намијењен широј јавности, инвеститорима и потенцијалним заинтересованим странама у здравственом туризму.

Циљ Прогама је да усагласи и успостави дјеловање главних развојних субјеката у јавном, приватном и цивилном сектору.

Сагледавајући постојеће стање у области развоја здравственог туризма и кроз представљени Акциони план, Програм развоја здравственог туризма, подржава визију да Црна Гора буде препозната као развијена дестинација у области здравственог туризма.

Подјећамо, Програмом развоја здравственог туризма Црне горе, главни стуб развоја овог вида туризма биће Институт за физикалну медицину, рехабилитацију и реуматологију „Др Симо Милошевић” А.Д. Игало, који се убраја се у највеће и најпознатије институције за мултидисциплинарно бањско лијечење на Балкану.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here