ОТВOРЕНА МОГУЋНОСТ САРАДЊЕ ХЕРЦЕГ НОВОГ И ГРАДОВА НА КИПРУ

119

У посјети Општини Херцег Нови данас је боравио амбасадор Кипра у Црној Гори Димитриос Теофилакту. У разговору са представницима локалне управе истакнута је обострана жеља за међусобном сарадњом.

Иако је већ  боравио на приморју, амбасадор Кипра је истакао да је веома срећан што је први пут и у Херцег Новом. Он је казао да постоји пуно простора за будућу сарадњу у областима туризма, културе, спорта, али и поморства.

– Желимо да нађемо начине и могућности како наши градови могу да раде заједно, а млађе генерације ће можда добити шансу за размјеном. Имали смо прилику да разговарамо са предсједником Општине Херцег Нови о неким веома специфичним идејама. Веома сам срећан што смо сагласни да наставимо неке практичне кораке, а имаћемо прилику наравно да дођемо опет, да би имплементирали ове идеје – поручио је Теофилакту.

Кипар и Црна Гора су пријатељске и братске државе, истакао је предсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић, изразивши задовољство посјетом амбасадора, али и појачаним дипломатским и међународним активностима.

– Што се тиче саме сарадње, разговарали смо о приближавању односа између градова на Кипру, да се покрене иницијатива, не само са државног  већ и са локалног нивоа и да се успостави сарадња између Херцег Новог и одређеног кипарског града, гдје ће Његова екселенција да покрене те активности и да се крене ка имплементацији такве сарадње између локалних самоуправа – казао је Катић.

Он је подсјетио да је недавно у Херцег Новом боравила и предсједница парламента Кипра, као и предсједници осталих малих држава Европе и најавио конференцију парламентарца која је на програму сутра у нашем граду.

С обзиром на то да су Кипар и Црна Гора веома блиске државе које су сличне и по површини а и по броју становника – спадају управо у те државе испод милион становника, потребно је у наредном периоду још више сарађивати и интензивирати међусобне односе, поручио је предсједник Општине.

Са амбасадором Кипра разговарали су и Катићеви најближи сарадници, потпредсједник Општине Мирко Мустур, предсједник СО Иван Отовић и менаџер Душан Вукић.

2 COMMENTS

    • МА не треба то њима, какав језик, причају они каубојски енглески с Грцима и са свима „осталима“ који су им интересантни, сем ако немаш неку велику лову за „бизнис“ па да се „уграде“, или, не дај Боже, да су ти твоји грчки пријатељи доста платежни па да „улажу у Нови“ … Држи се по страни, живи свој живот, чувај свој мир и не залећи се, немој да им „сметаш“!! Ништа ми „обични“ немамо од тих њихових обећања. Вјеруј ми, имам искуство.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here