ПРАШОВИЋ УСПЈЕШАН АМБАСАДОР ХЕРЦЕГ НОВОГ И ЦРНЕ ГОРЕ

319

Херцег Нови се налази на карти свјетског профи бокса захваљући Дилану Прашовићу, који се 26. септембра на стадиону Тотенхема борио за WBO титулу првака свијета. Премда није успио да дође до титуле, наступом у Лондону постао је амбасадор племените вјештине.

Недавни меч у главном граду Велике Британије био је повод да заједно са члановима тима, менаџером Иваном Николићем и чланом стручног штаба Бобаном Никићем, буде гост предсједника општине Стевана Катића и његових сарадника. Послије добијања захвалнице од предсједника општине, Прашовић се захвалио на пријему и подсјетио на меч са феноменалним Лоренсом Околијем, нагласивши да је најмлађи са листе првих десет изазивача за титулу.

Предсједник Стеван Катић је казао да је велика част имати меч за свјетску титулу.

– Нико до сада из наше средине није био у оваквој прилици и имао подршку, иако је ово био, ако тако могу да кажем, позитивни пораз, јер противник је боксовао пред својом публиком и ријеч је искусном такмичару. Велико је задовољство поздравити нашег великог Дилана, поносни смо на њега и његове резултате. Надам се да ће досадашњи резултати, као и искуство из Лондона дати додатне импулсе за наставак успјешне каријере и освајање титула. У будућности ће имати подршку локалне управе, а очекујем и подршку државе, како би реализовао планове и сходно потенцијалу потврдио да је један од најбољих бораца свијета у крузер категорији, рекао је Катић.

Прашовић је захвалио предсједнику Катићу на пријему и сву подршку на досадашњем путу у професионалној каријери, а посебно за боравак и меч у Лондону.

– Био је диван осјећај наступити пред толиком публиком, на отвореној сцени стадиона Тотенхема, иако сам за ривала имао искусног борца, сам овај меч за мене је велико искуство. То су противнички навијачи, али и људи који познају бокс и који су и моје потезе, посебно у првој рунди, поздрављали аплаузом, казао је Прашовић.

Најбољи боксер у историји Херцег Новог осврнуо се и на меч у чијој је предигри и он боксовао, а ријеч је о мечу гдје је Украјински боксер Александар Усик направио велико изненађење и побједио Британца Ентонија Џошуу једногласном одлуком судија и постао првак тешке категорије у верзијама WBA, WBО и IBF.

– Велика је част и за мене и за цијели црногорски професионални бокс да учествујемо у таквом спектаклу. Из свега тога, сви ми у Црној Гори желимо да покажемо шта значи спорт у животу једног спортисте, казао је Прашовић.

Пријему је присуствовао и члан стручног тима Дилана Прашовића, Бобан Никић.

– У свим нашим пројектима, па и у овом у Лондону, стручни тим Дилана Прашовића је имао подршку општине и предсједника Катића. Могу рећи да је и то дало вјетар у леђа Дилану за напорне припреме у Њемачкој и у Лондону. Настављена је лијепа сарадња од меча на Канли Кули, па све до сусрета у Лондону, јер сам пројекат није само Диланов успјех, већ и људи из Херцег Новог, који су пружалу подршку у цијелој каријери. Хвала општини Херцег Нови, рекао је Никић и додао да очекује да ће брзо направити договор са предсједником Професионалне боксерске федерације Црне Горе Миом Мартиновићем, да за годину, двије, Прашовић буде у прилици да се бори за шампионски појас.

– Прашовић је елита црногорског професионалног бокса, тако да ће се све наше активности везати за новског борца. Овом приликом желим да кажем да је Дилан меч у Лондону посветио покојном тренеру Фехми Хусениу, код којег је почео тренирати бокс и који је најзаслужнији за све резултате које је до сада постигао, закључио је Никић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here