На Факултету за менаџмент Херцег Нови почео Зимски камп

Зимски камп називом „Енергетска ефикасност, одржива градња и енергетски менаџмент у савладавању изазова савременог доба“  за заинтересоване студенте и младе професионалце,  траје  од 12. до 19.фебруара.

– Зимски камп је је организован уз подршку Фонда за иновације Црне Горе кроз позив за суфинансирање активности намјењених подстицању иновационе културе и организације едукацију у С3 областима паметне специјализације, а руководилац овог пројекта је ванредни професор Јована Јовановић, предавач и продекан за међународну сарадњу на Факултету за менаџмент. Како наглашава руководилац пројекта, ванредни професор Јовановић, циљ овог пројекта јесте, како му и сам назив каже, савладавање енергетских изазова савременог доба, и допринијеће енергетском описмењавању полазника, и сазнањима о енергетској потрошњи, па ће кроз то полазницима бити приближен појам енергетске ефикасности у зградарству и уопште.

Осим предавача са Факултета за менаџмент, полазници ће имати прилику да послушају и предавања и присуствују радионицама које се баве биоклиматском и енергетски ефикасном архитектуром, трендовима у дизајну ентеријера, 3Д штампом на тему паметних градова, енергетском ефикасношћу глобално и кроз призму савремених рјешења градиштељства те енергетског менаџмента у индустрији ОИЕ у контексту енергетске ефикасности и одрживости, европске иницијативе у погледу енергетске ефикасности, декарбонизације инфраструктуре и саобраћаја до 2030. године, менталном екологијом.

Кроз предавања и радионице, полазници имају прилику да науче да рукују и користе термовизијску камеру, праве 3Д моделе у неком од софтвера за 3Д штампу, стећи ће основе када се ради о дизајну ентеријера, увидјети значење смарт дигитализованих објеката, шта је то биоклиматска архитектура, и сл.

Имајући у виду аутентичност овог пројекта у времену у којем живимо, пројекат својим садржајем задовољава стандарде и европских радионица на сличну тему, наглашавају на Факултету за менаџмент.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here