Ватерполо репрезентација ЦГ заузела осмо мјесто на Свјетском првенству у Дохи

У посљедњем мечу у Дохи, Мађарска је славила након петераца 18:16 (4:3, 2:3, 3:3, 5:5, 4:2), као што је урадила и Грчка у првом мечу за пласман од 5. до 8. позиције.

Наш тим је био близу побједе, у посљедњој четвртини, на крилима Јована Вујовића и Василија Радовића, имао предност, али је противник четири секунде прије краја изборио петерце.

Добар и атрактиван меч одиграле су двије селекције, са много лијепих нападачких креација, без великог резултатског притиска, али са жељом да на најљепши начин заврше шампионат.

Црногорски тим је у првој четвртини и средином треће имао два гола заостатка (2:4, 7:9), али је реаговао на прави начин, стизао минус, а у посљедњем периоду и окренуо меч.

Голом Попадића први пут је повео (10:9), Мађари поново вратили предност на 11:10, да би Вујовић са два ефектна поготка донио “ајкулама” вођство 12:11.

Вујовић је финиш одиграо на врхунски, након новог изједначења, постигао је трећи гол заредом – 13:12, минут и 17 секунди прије краја.

Мађарска је искористила играча више за 13:13, а након тајм-аута, Василије Радовић је на истеку напада из тешке позиције погодио од стативе – 14:13.

Противник је имао 23 секунде за посљедњи напад, добио искључење, а Вигвари није погријешио – 14:14 за петерце.

У пенал-серији, ударац Перковића зауставио је Вогел, Бргуљан је погодио пречку,а четири мађарска играча била су прецизна.

Јован Вујовић је меч завршио са четири гола, три су постигли Владо Попадић и Стефан Видовић, по два Василије Радовић, Стефан Видовић и Мирослав Перковић, по један Марко Мршић и Ђуро Радовић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here