Микијељ: Иницијатива челника приморских општина легитимна

Иницијатива челника шест приморских општина да се угаси  Јавно предузеће за управљање морским добром у потпуности је легитиман став, а на Влади и Скупштини Црне Горе је да донесу крајњу одлуку, казао је за РТЦГ директор тог предузећа Младен Микијељ.

Младен Микијељ, директор ЈП Морско добро

На јучерашњем састанку у Општини Тиват, а на иницијативу Заједнице општина Црне Горе, челни људи приморских општина донијели су одлуку о успостављању заједничке иницијативе којом ће бити покренуто питање даљег постојања Јавног предузећа за управљање морским добром, али и креирања нацрта нове законске регулативе која ће третирати питање управљања обалним подручјем Црне Горе. Размијењена су искуства када је у питању сарадња са овим јавним предузећем и закључено је да се његовим постојањем задире у надлежности локалних управа, те општине нису у могућности располагати великим дјеловима своје територије, о њима одлучивати и над њима вршити контролу.

Директор Морског добра Младен Микијељ казао је да каква год била одлука надлежних, из тог предузећа ће је прихватити.

-То је легитимна иницијатива, коју имају право да упуте Влади и Скупштини представници шест приморских општина. Сваку одлуку Владе и Скупштине Црне Горе ми ћемо испоштовати, закључио је Микијељ за Портал Јавног сервиса.

Подсјећамо, предсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић је истакао да је састанак прошао са високим степеном консензуса, односно није било различитих мишљења и ставова, већ су сви подржали укидање Морског добра и враћање ингеренција општинама.https://rthn.co.me/celnici-primorskih-opstina-saglasni-oko-ukidanja-jp-morsko-dobro/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here