Лека добио италијански пасош

Фото: Александар Ивовић, ProRecco1913

Уз Андрију Прлаиновића најтрофејни херцегновски ватерполиста свих времена Александар –Лека Ивовић је недавно  добијањем пасоша постао држављанин Италије. Свечаност  је уприличио градоначелник Река Сандо Гандолфи.

-Ово је  лијепа ствар после толико година боравка у Италији. Након годину и по  све је уредно прошло и 21. новембра званично сам постао држављанин Италије.  Сандро Гандолфи ми је уручио тај документ. Пасош ми олакшава много ствари. Прво   у екипи Про Реко сада има странац мање  у националном  првенству, а овај нови статус вјерујем да ће мени  и мојој породици да олакша живот у будућности у овој дивној медитеранској земљи, казао је Ивовић.

Капитен Про Река каже да клуб  и у овој сезони има највише циљеве.

-Иако се о томе не прича јавно, када дођете овдје да играте онда вам је све јасно шта се од вас очекује. Вјерујем да ће  Про Реко  у сезони која је у току, успјети  да одбрани све трофеје из прошле сезоне. Неће бити лако, Лига шампиона је сваке године јача. Ривали  су се појачали, Ференцварош, Барселонета, Нови Београд, Марсеј, Олимпијакос. Биће доброг ватерпола у формату који ми се, искрен да будем, више допада, рекао је за наш портал  Ивовић.

Када се помене репрезентација Црне Горе чију капицу више не носи популарни Лека каже да је оптимиста и да вјерује да ће изабраници селектора  Владимира Гојковића испунити циљ и на утакмицама у Дубровнику и Загребу на Европском првенству   постићи добар резултат и изборити право наступа на Свјетском првенству у Дохи, и на  ова два такмичења изборити визу за Олимпијске игре у Паризу што је главни циљ играча ове генерације –закључио  је Ивовић.

Подсјећамо мало је играча из иностранства који  имају у Италији култ великана као што га  има Александар Ивовић у Про Реку. У клубу  чији је  капитен, са изузетком године 2012/13, је од  2010. године. У његовој скоро двадесетогодишњој богатој каријери  као играч освојио је  по десет дуплих круна, пет Лига шампиона, четири Суперкупа, двије Регионалне лиге. Био је првак и са Југом, и пет пута са Јадраном.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here