Чланица ШК „Херцег Нови“ Ана Новикова први фаворит шампионата

У Дипломатској кули Капитал плаза центра у Подгорици данас почиње Женско првенство Црне Горе у шаху, на коме учествује петнаест такмичарки.

На првом мјесту је женски интернационални мајстор Ана Новикова, која од скоро живи у Црној Гори и која је одлучила да наступа за репрезентацију Црне Горе. Она живи у Будви, а однедавно је члан Шаховског клуба “Херцег Нови”.

Поред такмичарке из Русије, која је за клуб изабрала “Херцег Нови”, на првенсту играју и званична шампионка, Александра Миловић, која је  је на другом мјесту, док је на позицији број три Алена Скворцова која је имала сјајан деби на недавном Првенсту Европе у Будви , када је у 9 партија освојила шест поена на трећој табли. Четврти фаворит је такође репрезентативка и трострука шампионка Црне Горе, Николина Кољевић, која је прије двије сезоне, истина кратко, била члан ШК “Херцег Нови”.

На првенству учестују и репрезентативке Матеја Поповић и Милена Мосуровић, на позицијама пет и шест, као и  талентоване кадеткиње: Тара Ивановић, Марија Бајић, Николина Џевердановић, Јана Катнић, Софија Миловић, Инес Ђенђиновић, Ања Аћимић, Марија Миа Мараш и Настасија Рогановић.

Очекује се квалитетно првенство, на којем  се игра седам кола по швајцарском систему, а занимљиво ће бити пратити дуеле Ане Новикове и осталих  репрезентативки и младих нада црногорског женског шаха.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here