У Херцег Новом све спремно за почетак пописа

Попис становништва, домаћинстава и станова, како је и планирано, почиње сутра, 30. новембра.

Како је за РТХН рекла Весна Самарџић у име Пописне комисије Општине Херцег Нови, обезбијеђени су сви неопходни услови за одржавање пописа. У Херцег Новом попис ће спроводити 185 пописивача.

-У протеклом периоду смо одрадили поновни избор инструктора, изабрали смо 22, и пописивача – њих 185. Прошлог викенда су организоване обуке за пописиваче и јуче је подијељен материјал, а јуче и у току данашњег дана пописивачи са својим инструкторима обилазе терен, утврђују границе пописних кругова и дефинишу све детаље који су неопходни како би попис почео.

У случају да је одређено лице ван земље, а нема ближег сродника у граду, мораће директно да контактира пописну комисију.

Весна Самарџић, Пописна комисија Општине Херцег Нови

-Већ имамо таквих молби гдје одређена лица неће бити кући у наредном периоду, тако да се са њима директно договарамо. Они контактирају своје инструкторе у својим насељима, а могу контактирати и преко мјесних заједница коме је тако лакше, али Пописна комисија ће имати дежурства од 8:00 до 20:00 сати сваким даном у малој сали Општине Херцег Нови, објавићемо и број телефона на који могу да нас позову, а такође нас могу кионтактирати и путем мејла popisna.komisija@hercegnovi.me.

Како објашњава Самарџић, само члан породице може дати податке.

-Особе које дају податке могу бити чланови домаћинства. За људе који нису ту физички није предвиђено онлајн попуњавање упитника, такве варијанте просто по методи МОНСТАТ-а нису дозвољене, тако да апелујемо на све грађане који нису физички присутни да нам пошаљу конкретан податак, односно упит, па ћемо на састанцима Пописне комисије и са државним инструкторима испред МОНСТАТ-а све то рјешавати, поручила је Самарџић.

Попис становништва, домаћинстава и станова, почиње сутра, 30. новембра од 8:00 сати.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here