У Београду представљена зимска туристичка понуда, у фокусу новогодишњи програми

Под покровитељством Туристичке организације Херцег Нови, а уз подршку Министарства туризма, екологије, одрживог развоја и развоја сјевера, Националне туристичке организације Црне Горе (НТО ЦГ) и локалних туристичких организација из Бара, Будве, Котора и Тивта, у Београду је за званице из јавног живота Србије и регионалне медије одржана промоција новогодишњих дочека и зимске сезоне 2023/24.

Херцег Нови је за дочек Нове године припремио специјалан програм за све генерације, информисала је Наталија Терзић из ТО Херцег Нови, која очекује велику посјећеност, потврдила је представница туристичке организације те општине, Наталија Терзић.

Наталија Терзић, ТО Херцег Нови

– Већ 30. децембра имамо прославу дјечје Нове године уз Деда Мраза, пуно забаве, игре, плеса, анимација и бројних изненађења која нећемо још открити. Увече, 31. децембра као предгрупа наступа поп-рок састав Ничим изазван, након чега ће на сцену закорачити Бијело дугме, уз Горана Бреговића, Алена и Тифу, и наравно Оркестар за свадбе и сахране – наводи она.

Ништа мање квалитетан програм Новљане и госте очекује и у Новој години.

– За репризу Нове године, на великој бини у Игалу, гдје се одвија комплетан програм, хитовима ће нас одушевити група Нови Фосили, уз Сању, Маринка и Зеца, након чега слиједи велики концерт Мирослава Илића уз пратњу оркестра Мише Мијатовића – казала је Терзић.

У фокусу Националне туристичке организације су новогодишњи програми, поручила је представница НТО Милена Вујовић.

Милена Вујовић, Национална туристичка организација

– У Црној Гори ће током новогодишњих празника наступити неке од највећих музичких звијезда региона, попут Дина Мерлина, Северине, Хариса Џиновића, Аца Пејовића, Бијелог дугмета у пуном саставу. Сигурни смо да ће то привући велики број гостију из Србије, који су током првих девет мјесеци у колективном смјештају остварили 800.000 ноћења и око 165.000 долазака, што значи да смо имали раст од око 60 одсто када је ријеч о доласцима и ноћењима – саопштила је Вујовић.

Она је најавила да ће Црна Гора представити понуду на предстојећем 54. Међународном сајму туризма у Новом Саду.

За Бојана Глувајића, извођача бенда Ничим изазван, 31. децембар представља специфичан датум.

Нама је сваки концерт у Црној Гори неизмјерно драг. Често волимо да кажемо да смо популарнији у Црној Гори него овдје. Нама је Црна Гора друга кућа. Искрено се надамо једној спектакуларној ноћи. Херцег Нови ће сигурно да упамти овај дочек – казао је Глувајић.

„Како је добро видјети вас опет“ јединствен је позив упућен мјештанима и гостима да буду на дочеку Нове 2024. године у Херцег Новом.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here