Клуб одборника Европски тим за Херцег Нови одговорио Отовићу

Клуб одборника „Европски тим за Херцег Нови“  реаговао је на изјаву предсједника Скупштине општине Херцег Нови Ивана Отовића објављену на  порталу РТХН 30.јуна.

-Уважени господине Отовићу, са чуђењем читали смо Вашу изјаву дату локалном јавном сервису нарочито дио када сте инсинуирали да смо имали проблем са учешћем у дискусијама. Подсјетићемо Вас да смо као Клуб одборника у смислу дискусије доминантни у односу и на Вас и Ваш Клуб, подсјетићемо Вас да смо Вам више пута указали да не знате Пословник Скупштине општине, подсјетићемо Вас да смо ми као опозиција више пута били корективни фактор за разне одлуке.  Просто је невјероватно да сте помислили да имамо проблем коментарисати о очајном и незаконитом раду локалних предузећа те лошим резултатима рада локалне власти. Да не спомињемо да сте већ три године у кризи и в.д. стању, наведно је у саопштењу .

Поручују да предсједника СО морају још једном да  упознају са Пословником о раду Скупштине општине Херцег Нови.

-Рекли сте да нам је достављена већина одговора, што није тачно, достављен је један одговор. Други одговори мејлом су достављени 01.07.2024. године уз оправдање да су у другом наставку засједања били на клупама.  Господине Отовићу, вјештом комуникационом махинацијом покушали сте освојити поен али узалудна работа. Чланом 50 Пословника о раду Скупштине општине Херцег Нови прецизирано је сљедеће: „Одговор на одборничко питање даје се одмах или на првој наредној сједници у писаној форми. Одборник који је поставио одборничко питање на које је дат одговор у писаној форми, има право да у трајању од два минута коментарише одговор и да постави допунско питање.“ док члан 51 Пословника прецизира и када: „Постављање допунских питања и одговор на њих врши се на почетку наредне сједнице.“

Из клуба одборника истичу да су умјесто 30. маја одговоре добили 1. јула и поручују да се не плаше дискусије већ да једва чекају тематску сједницу Скупштине „да Вас видимо на дјелу, можда баш око проневјере средстава из Туристичке организације Херцег Нови“.

1 COMMENT

  1. Ma toliko ste svi zajedno gadni da ja nemam vise rijeci. Blazena farma i parovi u sta se pretvorila politicka scena u Herceg Novom. Opstina i zaposlenici u njoj tek..dno dna, od portira pa nadalje. Toliko preko veze i nesposobnog zivlja je tu ubaceno da je to degutantno. Pateticne jedinke koji napirlitani i naparfemisani(sve uzeto na rate uredno, a placa se malo manje uredno), izmile iz opstinskih odaja u vrijeme pauze, i preplave grad, tek da mi obicni smrtnici(gledani od navedenih jedinki kao niza vrsta, cak sa malo jeliti gadjenja, obavezno sa visine) vide koliko njih nam je na grbaci. Vecina, nesposobno za zivjet. Ali iphone i najnovija kolekcija iz ParadiSa ili ParadiZa..pod obavezno. Gleda da se ogrebe za bilo sta sto je besplatno, bilo kakvu korist da iskamci, jer zasto li je drugo tu gdje jeste zaboga?! I dokle god su takvi tu gdje jesu, i jedni i drugi i treci i peti, SVI ISTI, svi COPY/PASTE, vodjeni pukim koristoljubljem, busajuci se u srpstvo/crnogorstvo, tako ce i da nam bude..i neka bude, kad nas nema. E sad nastavite da ken*ate jedni po drugima..pateticna bratijo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here