У четвртак, 4. јула наставак засиједања локалног парламента

Наставак 20. редовне сједнице Скупштине општине Херцег Нови биће одржан у четвртак, 4. јула, а почетак је заказан за 9 сати.

Како информише предсједник Иван Отовић, на дневном реду преостало је још седам тачака уз одборничка питања. Ријеч је о извјештајима о раду ЈУК Херцег фест, Музеја и галерије, Градске библиотеке, као и Дневног центра.

– Поред тога, расправљаћемо и о двије тачке које се тичу Туристичке организације херцег Нови. Прва је ребаланс финансијског плана за 2024. годину. Причаћемо о тачки која је уврштена у дневни ред кроз допуну, на предлог одборнице Славице Божовић. Ријеч је о информацији о реализацији закључака Скупштине општине Херцег Нови од стране Скупштине Туристичке организације. Такође, под тачком избори и именовања имаћемо рјешење о именовању новог члана Скупштине Турстичке организације Херцег Нови – наводи он.

Одборници Демократске партије социјалиста нису учествовали у дискусијама и гласању током 20. редовне сједнице, јер како су навели у саопштењу, ускраћени су за одговоре на одборничка питања, која су доставили након 19. Отовић је појаснио како функционише институт „одборничког питања“.

– На самој сједници одборници постављају питања, а каније их предају скупштинској служби у писаној форми. Скупштинска служба то питање прослеђује надлежним секретаријатима, или агенцијама, установама и предузећима који функционишу под окриљем Општине Херецег Нови. Колико сам упознат, на велики број њихових питања достављени су одговори. Није одговорност скупштинске службе уколико на нека питања нису добили одговоре. Колеге воде рачуна да то све буде у складу са законом, да правовремено обавијесте ресорне секретаријате, тако да мислим да је то само изговор да се не присуствује наставку засиједања – казао је Отовић.

Отовић очекује да ће се, упркос свему, одборници ДПС-а, али и свих других одборничких клубова појавити у скупштинској сали у четвртак, 4. јула у 9 сати.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here