Њемачко бизнис удружење отворило представништво у Херцег Новом

Савезно удружење за економски развој и вањску трговину (BWA) из Њемачке отворило је представништво у Херцег Новом. Долазак удружења ствара услове за улазак њемачког и међународног капитала у нашу земљу, што доприноси економском развоју и просперитету, између осталог и кроз потенцијално стварање високо плаћених радних мјеста.

Према ријечима предсједника Општине Стевана Катића привилегија је да је баш Херцег Нови изабран да буде представништво ове респектабилне бизнис асоцијације.

-Ово су битни моменти када су у питању Херцег Нови и Црна Гора. Отварањем овог представништва се отвара могућност доласка бројних њемачких инвеститора. Знамо да када су једну од главних структура гостију чинили њемачки туристи, да је то био један од најбољих периода развоја Херцег Новог, те се надам да је управо кроз овај пројекат трасиран пут просперитета, казао је Катић.

Извршни директор представништва BWA у Црној Гори мр Павле Миковић је појаснио да је циљ удружења које окупља свјетске фирме, довођење страног капитала у Херцег Нови и Црну Гору.

– Циљ удружења је да кроз културни програм, креирање нових радних мјеста, долазак инвеститора, допринесемо развоју Херцег Новог и Црне Горе. Надамо се да ће препознатљивост Црне Горе бити подигнут на виши ниво, рекао је Миковић.

BWA је међународно бизнис удружење њемачког поријекла, које броји представништва у преко 100 земаља свијета и окупља око 10.000 компанија и институција.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here