Катић са сарадницима обишао неколико градилишта на Подима и у Игалу

Градилиште аутобуске станице

Предсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић са сарадницима данас је обишао градилишта  на Подима и у Игалу. Завршетком ових радова биће у значајној мјери унапријеђена инфраструктура у овим дијеловима града.

У насељима Поди и Шиштет  у току су два значајна капитална пројекта, изградња канализационе мреже,  вриједности више од  400 000 еура и финансирају се из Буџета Општине Херцег Нови, казао је предсједник општине Стеван Катић.

-Насеље Шиштет- Баре се последњих година изградило и примјетан је био тај недостатак комуналног уређења. Завршили смо и експропријацију земљишта , како би се завршила пројектна документација. Видјели смо и да је било неодговорних грађана који су мимо пројекта  и документације урадили објекте, па смо обишли терен са комуналним службама и извођачима радова  како би се то довело у ред. Надам се да ћемо све средити до почетка љетне туристичке сезоне, казао је Катић.

Ради се приступна саобраћајница која ће се надовезати на насеље Шиштет – Баре.

-Кроз ту саобраћајницу одрадићемо дио секундарне  канализационе мреже која треба да обухвати горњи дио насеља Гомила и тако ћемо ставити тачку на непријатне мирисе који су се  јављали у овом насељу.

Изградње Аутобуске, како је рекао Катић,  тече изванредном динамиком.

-Завршава се анекс објекта Аутобуске станице и конструктивни дјелови будућег главног објекта. Паралелно се ради и приступна саобраћајница и виде се значајни помаци када је реализација тог пројекта у питању. Задовољни смо са извођачем и надзором,  Агенцијом за изградњу и развој града. Ми ћемо до почетка љета завршити пројекат опремања Аутобуске станице, за шта су средства опредјељена из државног капиталног Буџета. До прољећа 2025. договорено је да се Аутобуска пусти у рад, казао је Катић.

Завршена је прва фазова радова на изградњи канализационог крака трафо станица – насеље Бока у Мјесној заједници Поди.

Предсједник Мјесне заједнице Поди Јовица Мисинезовић за РТХН је потврдио да радови теку планираном динамиком:

– У почетку извођења радова било је недостатака што се тиче телекомуникационе мреже, која није била уврштена у путном појасу. То је ријешено. Сваки дан се све више одмиче. Иза нас је први крак колектора,који ће бити потпуно прокопан и постављена нова водоводна и канализациона мрежа и оптика на тој траси, казао је Мисинезовић.

Предстоји  изградња другог крака, на око 900 метара дугој траси колектора на Подима.

– Динамиком радова је предвиђено постављање шахти и комплетно асфалтирање улице. Овај крак се протеже од куће Павловића, пролази ливадом до прикључне шахте која гравитира потоку Немила, до куће Вуковића на магистрали, код Подручног одјељења ОШ Милан Вуковић. Петицију за изградњу канализационог колектора је потписало око 70 домаћинстава. Данас је то много више, јер се изградила велика инфраструктура  на том подручју, оцјењује Мисинезовић.

Катић је потврдио да је ријеч о квалитетном пројекту.

-Када је ријеч о Подима у питању је квалитетан пројекат и на задовољство свих грађана, куће које су имале септичке јаме добиће могућност прикључења на канализациону мрежу, казао је Катић.

На будућу колекторску мрежу биће спојена комплетна домаћинства уз саобраћајницу на Подима до туристичког насеља Бока Хил.

1 COMMENT

  1. Kada pocinju da prave pristupne puteve za GORNJI SISCEPAN, povezivanje na lokalne puteve prema Trebasinu i Ratisevu, zasto taj deo ne srede i omoguce civilizaciju

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here