Још увијек без коначног договора о повећању зарада у просвјети

Фото: Министарство финансија

Преговори о могућностима унапрјеђења стандарда просвјетних радника, превасходно кроз повећање коефицијента за зараде настављени су на састанку министра финансија, мр Александра Дамјановића, министра просвјете, мр Миомира Војиновића и предсједника Синдиката просвјете, Радомира Божовића и потпредсједника тог Синдиката, Јована Драшковића, саопштено је из Министарства финансија.

Представници Синдиката поновили су захтјеве, а министар Дамјановић им је предочио могућу динамику увећања коефицијента на зараде у складу са Предлогом буџета за 2023. годину, нагласивши да је омогућавање бољег материјалног статуса запослених у просвјети, као веома важној и бројној структури укупне друштвене заједнице важан Владин циљ.

Мада коначан договор није постигнут, састанак је окончан у партнерском духу, на обострано задовољство, јер је загарантована намјера да се омогући повећање зарада, у границама реалних финансијских могућности и расположивих буџетских капацитета.

Теме разговора били су и остали захтјеви, који се односе на унапрјеђења материјалног статуса просветних радника, а који су дефинисани кроз Грански колективни уговор, водећи рачуна о законским могућностима за њихово измирење.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here