Суд за прекршаје ХН имао 80 предмета из области насиља у породици

Суд за прекршаје Будва-Одјељење Херцег Нови за 11 мјесеци имао је 80 предмета из области насиља у породици, од чега је 38 било хитне природе и окривљени су одмах лишени слободе и доведени у Одјељење овог суда, ради спровођења хитног прекршајног поступка.

До 01.децембра, судије Одјељења у Херцег Новом, су правоснажно ријешиле укупно 51 предмет насиља, од чега је у 45 предмета донијета осуђујућа одлука, док је у 6 предмета поступак ријешен на други начин, казао је за РТХН руководилац одјељења, судија Андрија Војводић.  

-Сагледавајући упоредни период за 2021. годину, уочен је благи пораст пријављених случајева насиља у породици, због чега је било неопходно прибјећи строжој казненој политици како би се утицало на починиоце да више не врше прекршаје. Окривљенима су поред изречених санкција изрицане и заштитне мјере и то 33 заштитне мјере забрана узнемиравања и ухођења. Шест мјера удаљења окривљеног из стана, четири мјере забране приближавања оштећеној као жртви насиља и двије мјере лијечења окривљеног у здравственој установи, а које мјере прати и извршава Управе полиције – Одјељење безбједности Херцег Нови, односно надлежна здравствена установа, казао је Војводић.

Подсјећамо, Суд за прекршаје у Будви је за 11 мјесеци, имао у раду 493 прекршајна предмета из области Закона о заштити од насиља у породици.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here