Јесен 2022: Сервисне информације

Претежно облачно повремено са кишом, пљусковима, понегдје и грмљавином, а у вишим планинским предјелима на сјеверу могућ и слаб снијег или сусњежица. Интензивније падавине се очекују у поподневним и ноћним сатима, мјестимично умјерене или обилне количине. У јутарњим сатима на сјеверу по котлнама мјестимично магла. Вјетар јужних смјерова, појачан и јак, на ударе и олујне јачине. Највиша дневна температура ваздуха од 5 до 18 степени.

ЦЕДИС:
Због планираних радова на мрежи у времену од 7:00 до 15:00 сати ће без напајања електричном енергијом остати Тијесни Кланац и насеље Кулиновићи у Мојдежу. Радове изводе у циљу квалитетнијег и сигурнијег напајања електричном енергијом, а у случају лошег времена биће одгођени.

АУТО МОТО САВЕЗ
Учеснике у саобраћају очекују мокри коловози, а магла и ниска облачност мјестимично смањују видљивост. На путевима дуж клисура и усјека упозоравамо на појаву одрона, као и на велику количину воде на коловозу усљед обилних падавина. Због нестабилних временских прилика возачима се савјетује да вожњу прилагоде временским и саобраћајним условима на путу и поштују правила саобраћаја. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 19 саобраћајних незгода у којима је једна особа задобила теже а седам особа лакше повреде.

АВИО САОБРАЋАЈ
Из Подгорице је данас планирано 12 летова, а четири су за Београд. Једини „Аir Montenegro“ је реализован у 7:30, а компаније „Аir Serbia“ су у 8:30, 16:10 и у 20:50. Два лета су за Истанбул, а остали су за Дортмунд, Загреб, Будимпешту, Беч и Рим. Из Тивта данас само четири лета, а три су за Београд; „Аir Serbia“ 11:40 и у 15:20, а „Аir Montenegro“ у 15:40. Црногорска авио компаније лети и за Истанбул у 10:40.

ЖЕЉЕЗНИЧКИ САОБРАЋАЈ
Због застоја на дијелу пруге у Србији, брзи воз из Београда касни преко два и по сата, и на Жељезничкој станици у Бару га очекују око 10:00 сати. Полазак из Бара за Београд је сваке вечери у 19:00 сати. Локални саобраћај одвија се уз мања закашњења због ремонта пруге Подгорица – Бар.

АУТОБУСКИ САОБРАЋАЈ
Аутобуски саобраћај одвија се уз мања кашњења, због отежаних услова за вожњу. Јутрос су у наш град стигли само „Божур“ и „Транс-југ“ из Београда, а следеће очекују „Jadran line“ из Крагујевца, „Royal travel“ из Ниша и Београда, „Blue line“ из овог Сада, „Јадран експрес“ из Суботице. …. У 7:00 сати је кренуо „Оzlem tours“ за Београд, у 8:35 ће „Центротранс“ за Сарајево, у 9:30 „Божур“ па у 11:10 “Јадран експрес“ за Дубровник, а у 12:10 „Југопревоз“ за Требиње.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here