Изложба “Ја сам ја” – филозофија боја Воја Килибарде

У склопу пратећег програма 17. Summer Guitar Art Festa, Галерија Sue Rider домаћин је самосталне изложбе херцегновског сликара Војислава Воја Килибарде, под називом “Ја сам ја”. Отварајући врата публици, галерија је зрачила невјероватном енергијом стваралаштва овог умјетника и његових дубоких филозофских разматрања.

Испред организације Гитар Арта, Љубица Лазић се, отварајући изложбу, осврнула на личност и дјело Воја Килибарде, умјетника који је, како је казала, успио дотакнути срца многих својим вишефазним и слојевитим радовима.

Љубица Лазић, Guitar Art Summer Fest

– Његова умјетничка путања, одражава различите циклусе и фазе кроз које је сам пролазио, чиме се омогућава дубље разумијевање његовог духа и стваралачког пута. Његове слике не само да су очаравајуће, већ и изазивају размишљање о суштинским питањима људског постојања, односима међу људима те смислу живота. Ово није само изложба слика, то је филозофско путовање кроз Килибардин универзум. Кроз сваки потез четкице, кроз сваки одабир боја, до изражаја долази његова снажна особност и дубока интроспекција. Свако платно носи терет његове душе и изазива посматраче да се запитају о властитим размишљањима и осећањима – казала је Лазић.

Власница галерије, Љиљана Мариновић је казала да је отварање изложбе славље стваралаштва и умјетности, али и љубави, пријатељства и хуманости.

Љиљана Мариновић, галерија Sue Rider

– Када живот постане изазован, умјетност нас подсећа на сву љепоту која га чини подношљивим. Воју поручујем да већ с нестрпљењем очекујемо нову изложбу наредне године, с новим интригантним радовима – поручила је Мариновић.

Уз захвалност свима који су дошли на отварaње изложбе, Килибарда је казао да је за њега вече веома емотивно.

Војислав Војо Килибарда, сликар

– Овдје је за мене  много драгих људи, па ме мало дрмају и емоције. Нисам неко ко воли да се представља и да излаже. Захваљујем се свима који су дошли. Љубица је сјајно пренела филозофију коју слиједим дуги низ година – бити искрен према себи, а тек онда према свом дјелу и публици, кључно је за сваког умјетника – казао је он.

Војислав Војо Килибарда оставља траг не само на црногорској умјетничкој сцени, већ и на цијелом Балкану. Његова дубока интроспекција и искреност према умјетничком стваралаштву инспирише и дотиче многе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here