ХСФ превазишао очекивања организатора и гостију

Foto: Media biro

Цртање за фанове, берза стрипа, исцртавање мајица, дружење са мајсторима девете умјетности и наступима бендова Low voltage i Gift у Peoplesu заокружeно je шестодневно издање Херцегновског стрип фестивала.

Учесницима, чини се, тешко пада растанак са Херцег Новим и јединим комиконом у Црној Гори, а организатор Nебојша Мандић истиче да је манифестација превазишла сва очекивања.

 -Ово је било једно врло интезивно дружење уз богат програм. Одушевљен сам, све је било фантастично. Најбоља метафора нашег фестивала је реченица коју ми је јуче саопштио Andrew Scott из Ливерпула, а која гласи: „Ако неко жели да превазиђе овај фестивал, мораће да нас поведе на Мјесец”. То је нешто што описује овогодишњи фестивал,” казао је Мандић за Медиа Биро  и открио да за сљедећу годину већ имају припремљену листу специјалних гостију.

ХСФ је одржан од 2. до 7. септембра, окупио је 12 специјалних гостију – легенди стрипа, као и више од 50 стваралаца из свијета стрипа. Одржане су изложбе, предавања и мајсторске радионице, као и бесплатна цртања за фанове и посјетиоце, берзе стрипа, те богат музички програм. Покровитељ фестивала је Општина Херцег Нови, а међу бројним партнерима су и установе чији је оснивач локална управа.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here