ОО ДПС ХН: Најављено одржавање Скупштине општине

Када се након више од три мјесеца заказала Девета сједница СО Херцег Нови за 25.07. па одложена за 08.08.2022. године чинило се да ће одборници напокон бити у прилици да изнесу своје мишљење о понуђеним материјалима.

Додуше, тада је понуђен и Предлог завршног рачуна буџета Општине за 2021. годину са мишљењем независног ревизора које је у суштини било позитивно, да би се ових дана упознали са извјештајем Државне ревизорске институције о Завршном рачуну који указује на бројне мањкавости и незаконитости.

Због међусобних неслагања коалиција на власти у Херцег Новом, Девета редовна сједница се није одржала ни 08.08. Бурна политичка догађања у Црној Гори нијесу могла да се не рефлектују и на коалицију која у Херцег Новом врши власт. Да ли због тога или неке друге политичке рачунице и калкулација, тек је сада у најави одржавање сједнице СО Херцег Нови. Улазимо у шести мјесец од посљедњег засиједања Скупштине и на прагу смо четвртог квартала дефинисаног програмом рада Скупштине општине за 2022. годину. У овом периоду окончава се љетна туристичка сезона, извршене су промјене старих у нове в.д. директоре, попуњавала су се радна мјеста сходно партијској припадности и апетитима чланица коалиционе власти.
Одборници су остали ускраћени за могућност, макар формалног, утицаја на доношење важних одлука и упознавања са актуелним стањем у локалној самоуправи. Грађани су информисани путем медија под контролом владајуће већине на идеализован начин и у интересу те већине.

Најава одржавања Девете редовне сједнице Скупштине наговјештава да су постигнути договори, утврђена кадровска рјешења и створен простор за нова запошљавања која треба да омогуће “сигуран глас”. Веома брзо ћемо видјети ко је, од партија, странака, покрета и грађанских листа, које чине власт у Херцег Новом добио више, ко мање а ко је остао на чекању. Од неодговорне власти у Херцег Новом не можемо очекивати да надокнади пропуштено из програма рада за 2021. годину, не очекујемо ни да призна пропусте које је утврдила ДРИ, не надамо се ни да ће приликом кадровских рјешења водити рачуна о стручности и интересима Херцег Новог.

Сасвим скромно очекујемо да ће се напокон одржати сједница Скупштине општине и да ће одговорни у локалној самоуправи постати свјесни те одговорности и почети да раде у складу са законима и интересима Херцег Новог.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here