Анексом коалиционог споразума Новској листи функција потпредсједника Општине

Предсједник Скупштине Oпштине Херцег Нови и носилац листе За будућност Херцег Новог и Боке Иван Отовић објаснио је да Анекс коалиционог споразума предвиђа да Новска листа буде пуноправан члан власти на нивоу Херцег Новог. Потпредсједничко мјесто које је у првобитном споразуму припадало коалицији За будућност ХН и Боке, сада припада колегама из Новске листе.

-Важно је истаћи да је и до сада Новска листа кроз различите функције њених чланова била присутна у извршној власти, као и одборима директора јавних предузећа. Претходна скупштина је била прекинута јер нисмо могли да постигнемо договор око потписивања, између осталог, самог анекса коалиционог споразума, што смо предочили као наш захтјев. Испоставило се да заједничким разговором и договором, можемо превазићи све политичке изазове и неслагања, објашњава Отовић.

Потпредсједничко мјесто које је у првобитном споразуму припадало коалицији За будућност ХН и Боке, сада припада колегама из Новске листе, информише Отовић.

-Свјесни смо да сада као коалиција за Будућност ХН и Боке немамо седам него пет одборника. Као што сам рекао у својим претходним обраћањима немамо ништа као политичка групација против колега из Новске листе, само смо жељели да сједнемо, постигнемо договор, потпишемо анекс споразума и заједно обављамо власт у интересу грађана Херцег Новог, јер ми као носиоци политичке власти у овом граду, морамо да сарађујемо за добробит свих.

Наредна сједница Скупштине општине Херцег Нови , како сазнајемо, биће одржана у уторак, 13. септембра.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here