ХЕРЦЕГНОВСКО ПОЗОРИШТЕ ВЕЧЕРАС ПРЕД ПУБЛИКОМ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ

Међународни фестивал малих сцена и монодраме МЕФЕМ у Источном Сарајеву почео је синоћ. Вечерас пред жиријем и фестивалском публиком наступиће Херцегновско позориште са представом „Царево ново одијело“.

Како за РТХН из Источног Сарајева јавља предсједница УО Херцегновског позоришта, Витка Вујновић, осим гостољубивости домаћина, прве реченице упућене Новљанима биле су да се у позоришним круговима још увијек прича о представи „План Б“, Слободана Милатовића, која је својевремено на овом фестивалу заслужила три најзначајније награде.

– Хоће ли сличан успјех поновити „Царево ново одијело“ знаћемо на крају фестивала, који ће трајати до 11. децембра. У конкурецији малих форми су, осим Херцегновског и позоришта из Бања Луке, Београда, Горњег Милановца, Крагујевца и Ужица. Пратећи програми обухватају и изложбу са 6. Сазива ликовне колоније „Коло“, а међу учесницима из Црне Горе су Мишо Вемић и Наод Зорић – наводи она.

У оквиру програма најављене су и промоције књига „Врежа“ Бранка Станковића, „Људи, звери, анђели“ Мирослава Живановића, дјела „Мученица Текла – између Бога и човјека“ Данила Тешановића и књиге „Комедије“ Ненада Тадића.

Подсјећамо, „Царево ново одијело“, копродукција је Херцегновског позоришта и Херцег феста, режирао је Петар Пејаковић, играју Милош Пејовић, Горан Славић, Дејан Ђоновић и Славиша Грубиша.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here