Други трофеј Купа Црне Горе у витринама ЖОК Херцег Нови

(Фото: odbojka.me)

Одбојкашице Херцег Новог успјеле су да одбране трофеј Купа Црне Горе, пошто су у финалу у СЦ “Никољац” у Бијелом Пољу побиједиле Луку Бар 3:0 (25:21, 25:14, 25:19).

Шампион је на тај начин други пут у историји клуба освојио Куп Црне Горе и још једним сјајним издањем најавио одбрану трофеја у Суперлиги, а тиме и напад на нову дуплу круну.

Херцег Нови је оправдао улогу фаворита, мада је у првом сету дјеловало је да ће финале бити неизвјесно. У наставку утакмице Новљанке су диктирале ритам и са лакоћом стигле до тријумфа.

Капитен Ралица Васиљева са 16 поена предводила је Херцег Нови до побједе. Дијана Вуковић освојила је 13, двоцифрена је била и Оксана Јакушина са 10 поена. Марија Воногова је узела осам, Дарија Чабоненко шест, Диана Балаи четири и Лара Јововић и Тијана Тврдишић по један поен. Екипа  Луке Бар имала је 24 грешке-.

Код Баранки двоцифрена је била само Кристина Божовић са 10 поена. Капитен Душанка Петровић је освојила седам, Виторија Фереира шест, Тијана Крута пет, Ива Пепђоновић и Марија Никезић по четири, а Палина Шлестар један поен. Екипа Херцег Новог имала је 20 грешака.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here