ЖОК Херцег Нови на припремама на Палама

Одбојкашице Херцег Новог након петнаестодневних припрема у Спортском центру Игало у недељу путују на Пале где ће припремати форму за средину октобра када у квалификацијама за Лигу шампиона у Загребу играју са Младости, Астерикис Аво и Гацком.

У редове новог шампиона Црне Горе је стигло нових осам играчица. То су: Келсеј  Велтман (Канада),  Ралитса Василева (Бугарска), Марија Воногова (Русија), Оксана Јакушина (Русија), Мелиса Колурбаши (Турска) Анамарија Јоњев (Србија), Дијана Вуковић и Лара Јововић из Црне Горе.

Редове „Херцег Новог“ су напустиле: Тања Бокан, Јелена Станимировић, Леа Бобан, Полина Лиутикова, Сара Најдич и Анастасија Медведева.

-Потпуно смо комплетирали екипу јер нам је стигла и  последња играчица на коју рачунамо као појачање у новој сезони. Задовољни смо појачањима. Бирали смо провјерена имена и јачи смо за 30 одсто у односу на прошлу сезону. Ова нова појачања су нам била потреба јер нам се указала шанса да играмо квалификације за Лигу шампиона и очекујемо да  уз мало среће можемо да направимо сензацију и изборимо пролаз у наредну фазу такмичења –каже за наш портал –Милорад Крунић тренер ОКЖ „Херцег Нови“.

Прокоментарисао је и екипе са којима се састају у групи.

-Прваци Хрватске и Белгије више су него јаке екипе. На Европском првенству које се сада игра „Младост“ има шест репрезентативки, а  „Астеркис  Аво“ пет. То показује њихов квалитет. Младост у Дому одбојке у Загребу  годинама не губи утакмице. Што се тиче „Гацка“ са њима смо играли  три пута у прошлој  сезони и сва три пута побиједили. Они су ту негдје по квалитету као и прошле године. Од њих смо бољи. Што се тиче „Младости“ и „Аастерикс Ава очекују нас тешке и неизвјесне   утакмице али надамо се да ћемо освојити једно од прва два мјеста.  Да би спремно дочекали такве ривале на Палама очекује нас жесток рад, казао је Крунић.

До 10. септембра, како је казао Крунић  одрадиће десет тренига  и у четвртак 7.    септемба званичну утакмицу са екипом „Илиџе“  као један  од главних фаворита за првака у првенству БиХ.

За Пале поред споменутих осам појачања  путују и:  Мелиса Ценовић (капитен),Милена Бурзановић, Дариа Чабоненко, Лана Лабовић, Тијана Тврдишић, Ивана Драговић, Марија Тушевљак, Диана Балаи, и Анастасија Бектерева.

Пред полазак ЖОК Херцег Нови, сутра у 20:00 сати биће одржана презентација у хотелу Плеј.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here