Црногорски таленти на свјетској мапи стоног тениса

Од понедељка до јуче  у Оточецу у Словенији одржан је врло јак  WTT Youth Contender стонотениски  турнир на којем су учествовали млади црногорски стонотенисери  Милан Вучетић и Стефан  Радоњић који су чланови херцегновских клубова  „Нови“ и  “Бока“.

Милан Вучетић (9) члан екипе  „Нови“ у двије категорије у знатно старијој конкуренцији до 13 година  није успио да пређе групу. Успјешнији од њега су били такмичари из Пољске,  затим Кинез који наступа за репрезентацију  Енглеске  и  такмикчар из Хонг Конга који је пети  на  свјетској ранг листи.

У конкуренцији до 11 година Милан Вучетић  у групној фази побједио је представника Малте 3:1 да би у  истим резултатом изгубио од Енглеза кинеског поријекла и  Кинеза и није успио да се пласира у наредну фазу такмичења .

Стефан Радоњић који је члан екипе „Вршца“ са правом наступа на двојну регистрацију за екипу  „Боке“  такмичио се у конкуренцији за 15 и  17 година.  За узраст до 17  година прошао је групу као други уз један добијен меч против  Словака 3:0 и један изгубљен од Пољака 3:1.

На главној табли  у првом колу је изгубио од  Аустријанца 3:1. У двије године млађој конкуренцији  (У 15) Радоњић  је завршио такмичење у првом колу главне табле поразом од играча из Кине.

-За обојицу мојих такмичара ово је било добро искуство да провјере своје могућности и да се нађу  свјетској мапи стоног тениса рекао је  после наступа својих пулена тренер  Бранко Цубовић.

Вучетић и  Радоњић  од данас до недеље учесници су турнира WTT Youth Contender Вараждин.

.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here