Нова расвјета иза ОШ „Дашо Павичић“

Почела је изградња јавне расвјете са источне стране ОШ „Дашо Павичић“ на Топлој.  Радове финансира Општина Херцег Нови, а изводи Комунално стамбено предузеће Херцег Нови.

Запослени у Сектору за управљање јавном расвјетом су код основне школе “Дашо Павичић” завршили полагање кабла са бужиром за изградњу нове јавне расвјете иза школе, гдје ће бити монтирано и спојено пет поцинчаних стубова са лед лампама од 45 вати.

Секретар за комуналне дјелатности Василије Сеферовић казао је за РТХН да би првих пет стубова требало да буде постављено за десетак дана.

-Овај дио школе – двориште и игралиште је био неосвјетљен. Прије неколико мјесеци смо покренули иницијативу и тражили сагласност од ОШ „Дашо Павичић“ за постављање стубова у оквиру њихове катастарске парцеле. Добили смо сагласност и сада изводимо земљане, као и електричне радове – провлачење каблова, док не почне настава. Надамо се да ћемо за десетак дана ставити у функцију ову расвјету. Радове изводи наше Комунално стамбено предузеће, у плану и програму су са буџетом који Општина издваја за израду нове расвјете. Овдје је постављена и ограда на самом игралишту, које је до сада било необезбијеђено, такође у оквиру сарадње ОШ „Дашо Павичић“ и локалне самоуправе, односно Секретаријата за образовање и културу.

Постављањем десетак стубова биће освјетљен читав потез од вртића „Наша радост“, а вриједност радова је око 10 000 еура.

-За сада се поставља пет расвјетних тијела на овом игралишту, а то ћемо проширити и јавном расвјетом између ОШ „Дашо Павичић“ и вртића на Топлој, тако да ће укупно бити десетак расвјетних тијела. Годишњим буџетом, планом и програмом је дефинисана вриједност свих радова на продужењу односно изградњи нове расвјете, а вриједност ових радова негдје око 10 000 еура.

Од понедељка ће бити у функцији и новоизграђено аутобуско стајалиште, што ће умногоме допринијети и безбједности дјеце која иду у вртић и школу на Топлој.

-У  складу са почетком школске године и ово аутобуско стајалиште које се налази испод Дома здравља ће бити у функцији. Са предузећем“Blue line“ које обавља превоз путника у локалу је договорено да од понедељка, кад буде постављена цијела инфраструктура, аутобуско стајалиште буде у функцији. Тако ћемо имати много лакши приступ свих ђака, са стајалишта степеницама ка Дому здравља и затим пасарелом могу безбједно да сиђу у ОШ „Дашо Павичић“, казао је Сеферовић.

Источно двориште школе је недавно ограђено, чиме је обезбјеђена сигурност дјеце и онемогућен улазак у двориште онима који нису ђаци школе.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here