Зима 2024: Сервисне информације

Претежно облачно мјестимично са кишом, у југоисточним предјелима је могућ и пљусак са грмљавином, а на сјеверу са слабим снијегом у нижим предјелима и сусњежицом. Послијеподне или крајем дана, падавине ће у многим мјестима ослабити и престати. Вјетар умјерен до јак сјеверни и сјевероисточни, у јужним предјелима пријеподне јужних смјерова. Јутарња температуре ваздуха од -2 до 12 у већини мјеста ће бити и највиша дневна.

Дежурства поводом празника

Поводом  Божићних празника – Службе и органи управе у Општини Херцег-Нови  данас не раде. У циљу ефикаснијег функционисања комуналне инфраструктуре у новским предузећима организоване су техничко-оперативне екипе, које  су услузи грађанима. У предузећу Водовод и канализација доо Херцег Нови, потрошачи кварове могу пријавити на нове сервисе и Кол центар 19966. У Комунално-стамбеном предузећу организована су дежурства запослених по секторима за одржавање путева, јавне расвјете и зелених површина, који ће бити у координацији са Комуналном полицијом, Службом за инспекцијске послове и Одјељењем безбједности ХН. У предузећу Чистоћа ДОО Херцег-Нови организовали су додатну смјену на чишћењу, сакупљању и одвозу отпада. Кол центар овог предузећа је 19955. Подсјећамо, да све комуналне проблеме грађани  могу  пријавити  надлежним у Општини Херцег – Нови посредством Кол центра 19800.

Паркинг

Данас је бесплатан паркинг на општим паркиралиштима у граду.  Посебна паркиралишта – гараже: Игало, Шквер и Општина раде нормално.

Цедис

У свим дјеловима ЦЕДИС-а обезбијеђени су неопходни услови за стабилно функционисање електроенергетског система. Евентуални прекид напајања и квар на дистрибутивној мрежи, за вријеме празника, грађани могу пријавити на дежурни број телефона: 327-326 у Херцег Новом, саопштено је из ЦЕДИС-а.

Аеродром Тиват

Са тиватског аеродрома данас четири лета: три ка Београду и један ка Истанбулу. У 7:50,  8:00 и 15:20 сат. Лет ка Истанбулу је у 15:20.

Измјена режима саобраћаја

Из Секретаријата за комуналне дјелатности обавјештавају да  данас неће бити забрањен саобраћај на путу ка Мојдежу, од раскрснице за Сушћепан до Ратишевине. Подсјећамо, до повремених измјена режима саобраћаја на путу ка Мојдежу долази због уклањање каменог насипа изнад локалног пута. О наставку радова грађани ће бити благовремено обавијештени, саопштено је из Секретаријата за комуналне дјелатности.

АМСЦГ

Учеснике у саобраћају очекују мокри и клизави  коловози. На југу пада киша, а у сјеверним предјелима мјестимично снијег. Видљивост је смањена мјестимично по котлинама. Дуж клисура и усјека могући су наиласци на ситније одроне. Савјетује се максимално опрезна вожња и поштовање правила саобраћаја. Интензитет саобраћаја је умјерен .У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило  се 10 саобраћајних    незгода    у којима је 1 особа задобила теже повреде а 4 особе лаке повреде.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here