Зима 2024: Сервисне информације

Претежно сунчано. На сјеверу ујутру по котлинама магла, током дана осјетно топлије вријеме. Вјетар слаб до умјерен промјењивог смјера, ујутру на југоистоку умјерен сјевероисточни. Највиша дневна температура ваздуха од 4 до 13 степени.

ЦЕДИС

Због планираних радова на мрежи у времену од 8.30 до 11.30 без напајања електричном енергијом ће бити потрошачи на подручју Модре плоче на Челима.

ЗАБРАНА САОБРАЋАЈА

Због санације дијела трасе доњег приобалног пута у близини мула „Војводића“ у Ђеновићима, до сриједе, 31. јануара забрањен је саобраћај за све врсте возила од скретања за насеље „Sun village“ до мула „Војводића“.

АУТО МОТО САВЕЗ

На путевима у јужним и централним предјелима саобраћа се по сувим коловозима,  а на путевима на сјеверу мјестимично је могућа појава поледице. На бројним дионицама повећана је пасност од одрона, могући су повремено јаки удари вјетра, а видљивост је мјестимично смањена. Неопходна је максимално опрезна вожња, прилагођена временским и условима на путу, уз употребу зимске опреме гдје је прописана и неопходна. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 14 саобраћајних незгода, у којима су три особе задобиле теже, а двије особе лаке повреде. Информативни центар, заједно са службом помоћи на путу, на услузи је грађанима 24 сата, а информације се могу добити путем телефона 19807, 020 234 999 и 063 239 987.

АВИО САОБРАЋАЈ

Из Подгорице је данас планирано 15 летова, а пет их је за Београд. Јутарњи „Аir Montenegro“ је реализован у 7.30, вечерњи је у 18.30, а компаније „Аir Serbia“ су у 8.35, 15.15 и у 20.40. Три лета су за Истанбул, а остали су за: Краков, Љубљану, Берлин, Рим, Беч, Гдањск и Сабиху Гокен. Из Тивта данас само три лета, а два су компаније “Аir Serbia” за Београд – у 7.50 и у 15.20. “Turkish Airlines” лети за Истанбул у 12.50.

ЖЕЉЕЗНИЧКИ САОБРАЋАЈ

Брзи воз из Београда касни скоро два сата, и на Жељезничкој станици у Бару га очекују око 7.40. Полазак из Бара за Београд је сваке вечери у 19:35. Локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно.

АУТОБУСКИ САОБРАЋАЈ

Јутрос су у наш град први стигли “Viena tour” из Модриче и “Божур” и “Транс-југ” из Београда, а следеће очекују: ”Ленс”” из Новог Сада, “Royal travel” из Ниша, “Blue line” и “Јадран експрес” из Суботице, “Југопревоз” из Требиња и “Royal travel” из Београда. У 7.00 сати је кренуо “Оzlem tours” за Београд, у 8.35 ће “Центротранс” за Сарајево, у 9.30 “Божур”, па у 11.10 Јадран експрес” за Дубровник, а у 12.10 “Југопревоз” за Требиње.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here