Јавни позив за предузетнице у Црној Гори

– Невладина организација „Центар за омладинску едукацију“, расписује Јавни позив за предузетнице у склопу пројекта „EmpowHer – Економско оснаживање жена кроз дигитализацију њихових бизниса”, који је подржала Амбасада САД кроз Програм малих грантова Демократске комисије, а који има за циљ подршку унапрјеђењу женског предузетништва у Црној Гори, у сврху јачања улоге жена у пословном сектору.

-Позивамо предузетнице са територије Црне Горе да се пријаве за бесплатну дигитализацију њихових бизниса путем прве мултифункционалне веб платформе/онлине продавнице овог типа у Црној Гори, која ће им омогућити несметану продају, одрживост и видљивост њихових бизниса. Предузетнице које буду изабране за учешће на платформи ће проћи кроз бесплатне обуке за самостално коришћење платформе и тиме додатно дигитализовати своје пословање – поручила је Јелена Каварић, координаторка пројекта.

Пријаве су могуће до 1. марта 2024. попуњавањем формулара на линку:

https://forms.gle/bf7oCYmKmryKqA1b7

Пројекат „ЕмпоwХер – Економско оснаживање жена кроз дигитализацију њихових бизниса” има за циљ превазилажење актуелне и дугогодишње неравнотеже, у којој жене често имају ограничен приступ ресурсима и приликама за бизнис. Кроз креирање интуитивне Wеб платформе предузетнице ће имати прилику, да користећи дигитализован начин рада, промоције и онлине продаје производа, постану активни актери на

црногорском тржишту, те на дуги рок омогуће одрживост својих бизниса.

Платформа ће бити израђена по принципима најсавременије технологије и прилагођена за све врсте паметних уређаја, што ће омогућити њено несметано и ефикасно коришћење. Она ће бити креирана тако да нуди различите категорије производа и услуга, укључујући козметику, храну, одјећу, кројачке услуге и многе

друге, односно све оне које жене предузетнице желе понудити потрошачима широм Црне Горе.

Имплементатор пројекта, НВО “Центар за омладинску едукацију”, је невладина, непрофитна и неполитичка омладинска организација, основана у Подгорици 2009. године, са циљем да подржи, афирмише и подстакне младе људе на јачање активизма, волонтеризма, мобилности и неформалне едукације.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here