Зима 2023: Сервисне информације

Претежно облачно, повремено киша, углавном у јутарњим сатима и поново касно током ноћи у вишим предјелима снијег и сусњежица. У јужним и централним предјелима, интензивније падавине током другог дијела дана, понегдје изаженији пљускови, а на крајњем сјеверу знатно мање падавина, током дана и дужи периоди сувог времена. Вјетар умјерен до јак, на ударе у сјеверним предјелима и приморју понегдје веома јак, јужних смјерова, крајем дана у слабљењу. Највиша дневна температуре ваздуха од 3 до 13 степени.

ИЗМЈЕНА РЕЖИМА САОБРАЋАЈА

Ради несметаног извођења радова на измјештању канализационих цијеви саобраћај ће бити привремено забрањен од 7 до 14 сати у Ђачкој улици. Саобраћај ће данас бити измјењен од 9 до 17 часова и на дијелу локалног пута у селу Мојдеж, на потезу од скретања за село Сушћепан према селу.

АУТОБУСКА СТАНИЦА

Аутобуски саобраћај одвија се по реду вожње.  У Херцег Нови овог јутра стигли су Озлем из Лесковца, Банбус из Београда и Виена из Модриче. У наставку пријеподнева из Београда стижу Јадран ексрес и Ласта, из Новог Сада Блу лај, Суботице Ленс и Божур и из Ниша Ниш ексрес.

Више информација могуће је добити на 031 321 225 и 069 017 100 (Viber, WhatsApp), или путем портала www.autobuskahercegnovi.com

АЕРОДРОМИ ЦРНЕ ГОРЕ

Са тиватског аеродрома планирана су два лета за Београд у 7:50 и 15:20, као и лет за Истанбул у 12:50.

Од планираних 15 летова са подгоричког аеродрома, ка главном граду Србије биће реализовано пет летова.

ЖЕЉЕЗНИЧКА СТАНИЦА

Међународни брзи воз са станице Бар ка главном граду Србије полази у 19:35, повратак је у 20:30. Цијена возне карте другог разреда у једном смјеру износи 21 еуро, док цијена резервације сједишта износи 3 еура.

Информације о кретању возова могуће је добити путем вибер поруке на број телефона: 068/441-212, радним данима од 7:00 до 15:00 сати, или путем сајта ЖЦГ: www.zcg-prevoz.me

АМСЦГ

На путевима у нижим предјелима саобраћа се по претежно мокрим и клизавим коловозима. Због ниских температура у вишим предјелима мјестимично је изражена поледица. На дионицама које пролазе кроз усјеке упозоравамо  на повећану опасност од одрона. Неопходна је опрезна вожња прилагодјена временским и саобраћајним условима.

У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 14 саобраћајних незгода у којима није било повреда.

Ауто мото савез Црне Горе пружа учесницима у саобраћају техничку помоћ на јавним путевима, која подразумијева пружање услуге помоћи на путу, отклањања мањих кварова и најмање једног бесплатног шлепања возила до првог сервиса или радионице за сва возила регистрована у Црној Гори.

Возите опрезно, срећан пут!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here