На тржишту некретенина Топла, Савина и центар града најтраженији

Стање на тржишту некретнина је непромјењено у односу на претходни период, цијена метра квадратног је у благом порасту, доминира потражња за једнособним становима као и кућама у вриједности до 120.000 еура.

Несигурност изазвана геополитичким изазовима, попут рата у Украјини и економским посљедицама, активирала је сигнале упозорења за све учеснике у трговини некретнинама. Посебно интересовање у Херцег Новом влада за ривијеру у близини ризорта у Кумбору као и на Топлој, прича за РТХН агент за некретнине Богдан Мићуновић.

Богдан Мићуновић, агент за некретнине

– Тренутно је највећа потражња за Топлом 1, Савином и центром града. Цијена квадратног метра зависи, ако је новоградња минимална је од 2.500 до 3.000, може бити и скупље. Што се тиче старије градње, цијена зависи од тога да ли је стан потребно реновирати – наводи он.

Новоградња диктира цијене, куповином станова Украјинци, Руси али и они који бораве у Црној Гори са других простор,а на овај начин осигуравају капитал.

– Доста се купују мањи станови из разлога што се људи плаше да држе новац на рачунима. Већином улажу у куповину мањих некретнина, зато што је те некретнине једноставније продати. Оне се брже продају и доста су ликвидне, а и брзо се рентирају – прича Мићуновић.

Цијене изнајмљивања су се могле окарактерисати као нереалне, Мићуновић истиче да је сада примјетан осјетан пад.

– Цијене станова зависе од реона, а од прилике оне иду за једнособан стан од 400 до 600 еура, за двособан од прилике око 600 до 800 еура за мјесец – казао је он.

Најјефтиније локације за изнајмљивање су у Каменарима, Бијелој и Зеленици, насупрот њима најскупље су на Топлој, у Игалу и на Савини. Грађевинских плацева практично нема с обзиром да се чека на нови Просторно урбанистички план, закључио је Мићуновић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here