ЖЕЉКО ДАБОВИЋ ШАМПИОН ЦРНЕ ГОРЕ НА 10 000 МЕТАРА

Атлетичар АК „Спарта”, Новљанин, Жељко Дабовић првак је Црне Горе у категорији сениора на 10.000 метара, послије 23. Ултра маратона – Монтенегро 2022, односно 12. Првенства Црне Горе на цести, који је одржан у Подгорици. Дабовић је остварио резултат од 33:38 минута.

Други је био његов клупски колега, Перица Вучковић, такође Новљанин, са резултатом 35:53,1, а треће мјесто освојио је атлетичар из АК „Лим Беране“ Немања Ђуришић, са резултатом 37:16.

Како је казао Жељко Дабовић изузетно топло вријеме им није ишло на руку и било је јако тешко за трчање.

-Јако ми је драго што сам постао државни првак за ову годину. Такође ми је драго због клупског колеге Перице Вучковића који је трку завршио као другопласирани. То није случајно, јер заједно напорно тренирамо и пролазимо заједно кроз изузетно тежак тренажни процес, тако да ови резултати нису случајни, истиче Дабовић.

На трци која је организована под покровитељством Управе за младе и спорт и АСЦГ, у техничкој организацији АТК „Подгорички маратхон, учествовало је око 70 атлетичара.

У рекреативним тркама наступило је преко 100 рекреативаца из разних дјелова Европе. Одржане су трке на 5, 10 и 50 километара.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here