„ГУШТИ БОКЕ“ НА БЕОГРАДСКОМ САЈМУ

Трећег дана 43. Међународног сајма туризма у Београду, уприличена је манифестације “Гушти Боке “. Манифестацију су организовали Туристичке организације (ТО) Херцег Нови, Котор и Тиват, у сарадњи са Националном туристичком организацијом Црне Горе (НТО).

Предсједник Општине Херцег Нови, Стеван Катић казао је да је јако задовољан како се ова Општина представила у Београду и истакао велико задовољство због организације догађаја у коме учествују све три бокељске општине.

Стеван Катић

-Радује ме кад видим да је посјећеност на овој манифестацији јако добра. Ове године сам имао потребу да присуствујем сајму и  да још једном, заједнички, сви позовемо људе из овог региона који су наши традиционални гости, да и ове године дођу у још већем броју. Херцег Нови је увијек био град који је широм отворених руку дочекивао туристе из Србије и наш град је увијек био дестинација коју су они користили за одмор, казао је он.

В.д. директора ТО Херцег Нови Ђорђе Станојловић, истакао је да је Београд једно од главних емитивних тржишта, те да је врло важно да се што боље представе на Сајму, уз нагласак на аутентичности. 

Ђорђе Станојловић

-Овдје су Херцег Нови и Бока, заједно са Тивтом и Котором направили својеврсни догађај под називом „Гушти Боке“, гдје смо се заједно са нашим домаћинима, са произвођачима аутентичних бокешких делиција, представили , навео је Станојловић.

Како је додао, ТО Херцег Новог је изузетно задовољна и посјећеношћу и начином на који су Херцег Нови и Бока представљени на Сајму.

-Надамо се да ће то бити само један замајац и нешто што ће помоћи туристима да се опредијеле за посјету овим локацијама. Увелико смо већ у прiпремама за сезону, Празник мимозе је била најава цијеле предстојеће сезоне. Пред нама су два нова музичка фестивала, за која се надамо да ће представити нову вриједност на туристичком тржишту, те да ће бити сјајан репрезент Херцег Новог. Ријеч је о фестивалама „Хајп“, и „Наше море, наше скале“, казао је Станојловић.

Директор ТО Котор Јован Ристић казао је да је Сајам у Београду веома значајан, јер велики дио нашег тржишта представља емитивно тржиште Србије.

-Традиција је квалитетно презентовање туристичке привреде Црне Горе у Београду, па смо се и ове године потрудили. Оно што је новитет – ове године смо са колегама из Тивта и Херцег Новог направили наставак сарадње која траје већ годину дана, а то су заједнички пројекти, наступи, оргaнизације доласка туроператора и студијских група, навео је Ристић.

Поручио је и да настављају са традиционалним манифестацијама, које ће бити саставни дио сезоне и које ће употпунити угођај туристима.

Глумица Тања Бошковић казала је да  је Херцег Нови пуних 40 година њена друга кућа, и да се  у њему осјећа као код куће.

-У Херцег Новом имам лична пријатељства, познајем све породице које су из Новог, познајем оне који долазе, и испраћам са радошћу оне који одлазе. У том граду влада једна дивна атмосфера, људска, која је врло посебна, много је радости и благородне климе, истакла је она.

Директорица ТО Тивта Даница Бањевић, казала је да је изузетно задовољна наступом на Сајму.

„Данас је овдје одржана и наша промоција, промоција Боке, гдје смо представили цјелокупну туристичку понуду и новитете у понуди за ову љетњу туристичку сезону. Ово тржиште нам је изузетно значајно, током протекле године гости из Србије су били на првом мјесту у укупном туристичком промету. Имали смо одличну посјету, било је преко 28.000 долазака и више од 293.000 ноћења, што је више чак и у односу на 2019. годину“, навела је Бањевић.

Додала је да и ове године очекују посјету, а да су Сајам искористили да успоставе сарадњу и договоре промоције у наредном период.

Клапа Кастел Нуово

Бројни посјетиоци штанда имали су прилку да уживају у  традиционалним посластицама са овог поднебља, док је присутне забављала клапа “Кастел Нуово”.

Урош Марић испред винарије Савина је казао да су дошли на Сајам како би презентовали публици оно што имају у својој понуди.

-Ту смо да покажемо да Бока има један диван производ,у погледу вина. Породица Обрадовић стоји годинама иза винарије, годинама ради на томе да направи једна свјетски бренд, и квалитет на који смо поносни. Драго ми је што су сви присутни имали прилику да пробају наша вина, казао је он.

Извор: Медиа Биро

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here